Brnabić: Izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku su na štetu građana

Predsednica Skupštine Srbije i potpredsednica SNS Ana Brnabić rekla je da nedavno usvojene izmene Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, "idu na štetu" građana.
Ona je objasnila da će građani koji su promenili prebivalište posle 3. jula prošle godine "morati da se maltretiraju i glasaju na bivšem biračkom mestu".
 
"Pritom, procene su da oko 12.500 građana neće moći da ostvari svoje biračko pravo jer su izbori u lokalnim sredinama u kojima su pre 3. jula bili prijavljeni završeni", istakla je Brnabić gostujući na Kurir televiziji.
Ona je dodala i da su beogradski i lokalni izbori koji će se održati 2. juna izuzetno značajni.
 
"Ovi izbori su odlučujući za to da li ćemo ispuniti ono što smo zacrtali do 2027. godine i što smo obećali, a to su veće plate, veće penzije, to je ekonomski rast", rekla je Brnabić.
Predsednica Skupštine je istakla i da će Srbija nastaviti da se bori protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.
 
"Nisam optimista, ali borićemo se, i sponzorima i kosponzorima te Rezolucije neće biti lako. Naravno, najviše u toj borbi daje predsednik Vučić", kazala je Brnabić.
 
Ona je dodala da bi na glasanju u UN moglo da dođe do apsurdne situacije da bude više onih koji su uzdržani i koji su glasali protiv a da rezolucija opet bude usvojena.
 
"Sponzori i kosponzori te rezolucije su zahtevali da se računaju samo glasovi onih koji su glasali. Zbog toga bi i mogli da dođemo u takvu situaciju", objasnila je Brnabić.
Dodala je da joj nije jasno zašto se sada insistira na usvajanju rezolucije koja je predložena bez konsultacija i pripremana u najvećoj tajnosti.
 
"Predsednik Vučić je objasnio to. Cilj usvajanja rezolucije je da bi Bosna i Hercegovina mogla da zahteva nadoknadu štete od Srbije, da bi našem narodu bila nametnuta politička i moralna kvalifikacija i da bi mogla da bude ukinuta Republika Srpska", ukazala je Brnabić.
  • Nikola

    15.05.2024 08:56
    A revizija birackih spiskova? Macku o rep? Sta sa onim viskom biraca preko popisanih zivih punoletnih gradjana? Znaci vlast opet hoce da su u spiskove uvrstene i bebe? One rodjene i nerodjene. I naravno preminuli glasaci.
  • Vladan

    14.05.2024 13:02
    Priča
    Predsednika Skupštine kaže zapusili smo nos i glasali za ne Ustavan Zakon.To govori u kakvoj Državi živimo
    Izbora nema čeka se AV iz Njujorka
    Bice u Septembru
    Sad je pao rejting
    Gube se Novi Sad i Nis
  • Dragan

    14.05.2024 12:05
    Sa Marsa?
    Kao da su svi pali sa Marsa! SVAKI propis može da se upotrebi u korist vlasti, koja je jedino nadležna da odluči kada i kako će neki propis, zakonsku odredbu i sl. da primeni, i na koji način.
    I, dvadesetprvi put pitam, KO je predložio i sa kojim obrazloženjem, to famozno "11 meseci"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija