Zabranjeno da pozorišna oprema za predstavu Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da su prištinske vlasti zabranile da pozorišna oprema neophodna za izvođenje predstave "Knjiga o Milutinu" Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo.
Zabranjeno da pozorišna oprema za predstavu Zvezdara Teatra bude prevezena na Kosovo
Foto: Beta/AP (Marjan Vučetić)
Time je onemogućeno da ta predstava, u kojoj glumi Nenad Jezdić, bude izvedena u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.
Kako se navodi u saopštenju, Jezdić je večeras trebalo da izvede 202. put predstavu "Knjiga o Milutinu", u Kulturnom centru u Kosovskoj Mitrovici, a sutra uveče u Leposaviću, međutim, oprema i njegovi saradnici zaustavljeni su na administrativnom prelazu Jarinju, iako su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme.
"Posle zabrane patrijarhu Porfiriju da poseti svoju duhovnu kuću, Pećku Patrijaršiju, zabrane i ukidanja upotrebe srpskog dinara na KiM, Kurti sada želi da Srbima ukine i kulturne događaje i time praktično ukine život Srbima na Kosovu u Metohiju, kao što je u više navrata branio i ukidao sportske događaje, skidao srpsku trobojku, branio vakcinaciju i stopirao dopremanje srpske robe u pokrajinu", navode iz Kancelarije.
 
U saopštenju se ističe i da izvođenje pozorišne predstave nema nikakve veze za politikom.
  • Gradjanin

    14.05.2024 23:39
    Gradjanin
    Zasto ne odgovoriti reciprocno, i ne dozvoljavati ulazak na teritoriju Srbije automobilima sa kosovskom registracijom?
    Nek se voze kroz Crnu Goru, Albaniju ili Grcku!!!
  • Пеђа

    14.05.2024 22:40
    А код нас може и Курти и Мурти са својим пасошем.Браво за нашег вођу и његову паметну политику.
  • Marko

    14.05.2024 19:49
    ili smo cudna drzava..
    i jedina koja ima carinu unutar svoje drzave ilibi mnogi trebalo da se probude i shvate da Kosovo (vec dugo) nije Srbija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.