Dušan Knežević na čelu Tužilaštva za ratne zločine, predložila ga Dolovac

Tužilac u Tužilaštvu za ratne zločine Dušan Knežević novi je vršilac dužnosti šefa tog tužilaštva, piše Politika.
Dušan Knežević na čelu Tužilaštva za ratne zločine, predložila ga Dolovac
Foto: Pixabay
Na ovu funkciju Knežević je izabran juče na vanrednoj elektronskoj sednici Visokog saveta tužilaštva, a prema nezvaničnim informacijama, za njega je glasalo svih 11 članova tog najvišeg tužilačkog tela.
 
Knežević je bio jedini kandidat za to mesto, predložila ga je vrhovna javna tužiteljka Zagorka Dolovac. 
On je u ovom tužilaštvu od osnivanja 2002. godine.
 
Iznoseći njegovu radnu biografiju, list navodi da je "potpisao optužnicu protiv četvorice oficira Vojske Hrvatske zbog ratnog zločina nad srpskim civilima, jer su u akciji 'Oluja' 7. i 8. avgusta 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbeglica na Petrovačkoj cesti, kod Bosanskog Petrovca, kao i u mestu Svodna kod Bosanskog Novog, u Bosni i Hercegovini".
Optužio je, kako je navedeno, i "više pripadnika srpskih oružanih snaga iz perioda oružanih sukoba tokom 1991. godine na prostoru bivše SFR Jugoslavije".
 
List saznaje da Knežević trenutno vodi više istraga zbog sumnje da su na prostoru Slovenije i Bosne i Hercegovine izvršeni ratni zločini protiv pripadnika JNA i civila.
  • Sofija

    15.05.2024 13:35
    Zaledjeni u prostoru i vremenu.Drze sistem zaglavljen u proslosti.
    Ne odgovara im sopstveni status u realnom vremenu.Odgovornost im se ne svidja.
  • Koponen

    15.05.2024 10:39
    Otkad se Vučić preziva Dolovac ???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija