Sa tržišta u Srbiji povučen još jedan proizvod iz Pepka: Ima previše olova

Iz lanca prodavnica Pepko ponovo se povlači proizvod zbog potencijalne opasnosti po zdravlje, objavljeno je na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine (NEPRO).
Sa našeg tržišta povlači se igračka grnčarski točak sastavljen od 18 točkova, sa nazivom "Pepco Art & Craft Potter's Wheel 18".
 
Kako je objašnjeno, igračka se povlači zbog hemijskog rizika.
Prema informacijama sa sajta NEPRO, ovaj proizvod je poreklom iz Kine i ima hemijski rizik po potrošače jer sadrži prekomernu koncentraciju olova u glini (0,0013 odsto po težini).
 
Olovo je štetno po ljudsko zdravlje, akumulira se u telu i može izazvati neurotoksičnost, što ima negativan uticaj kako na dojenu, tako i na nerođenu decu.
Obaveštenje o povlačenju je poslato svim maloprodajnim objektima.
 
Iz Ministarstva navode da su potrošači obavešteni o nedostatku ovog proizvoda i o mogućnosti povraćaja novca.
  • Seka

    16.05.2024 18:53
    Povlači se proizvod iz prodaje. Igračka.
    A kazna za Pepco se ne povlači!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija