Milica Kralj: Aktivisti SNS počeli da udaraju stanare, nasilnici su elita

Rediteljku i univerzitetsku predavačicu Milicu Kralj odgurnuo je i udario po ruci aktivista Srpske napredne stranke koji je sa spiska stanara u njenoj zgradi upisivao nešto u papire.
On je bio u pratnji još dva mladića, prenosi N1.
 
Milica Kralj kaže da ovo nije prvi put da su aktivisti vladajuće stranke u njenoj zgradi, ali su, izgleda, počeli i da udaraju stanare.
 
"To što me neki klinac udario u mojoj kući u kojoj živim od kad znam za sebe u koju je upao kao aktivista vlasti, u mojih pedeset godina, zaista nije doslovno ništa u odnosu na ono što svakodnevno doživljavaju ljudi. Ali, nasilje se ne može meriti. Ne postoji manje ili veće nasilje. Nije bolno samo nasilje fizičko", poručila je Kralj.
Ona je u autorskom za N1 napisala da je, izlazeći iz zgrade u kojoj živi, zatekla tri mladića ispred spiska stanara koji su nešto upisivali u papire koje su nosili sa sobom. Nešto su u svojim papirima proveravali, komentarisali, upoređivali imena sa spiska stanara sa onim koji su poneli sa sobom.
 
"Prvi put svedočim da su nam u zgradu poslati neki agresivni mladići u svečanim sakoima. Pitala sam šta rade i dobila neki drski odgovor, a odmah zatim su svečano obučeni mladići potvrdili da su iz Srpske napredne stranke i da nemaju nikakav problem s tim da rade to što (ne bi smeli da) rade, pa da samim tim nemaju ništa protiv da ih fotografišem", navodi Kralj u svom tekstu.
Kada je izvadila telefon da ih slika, momak sa papirima se predomislio i udario je po ruci i zatim ju je blago odgurnuo, uz vikanje da mu je preblizu.
 
"Rekoh mu da ću se odaljiti korak, dva, radi fotografisanja, da mu ne smetam blizinom, a da ću nakon toga pozvati policiju, jer me udario. Oni se tad brzo okrenuše, glavni požuri stepenicama ka međuspratu, druga dvojica požuriše ka liftu, kanda svi pobegoše u unutrašnjost zgrade", dodaje Kralj.
 
U policiji su, kaže, bili ljubazni, ali ništa joj nije bilo polomljeno, nije prebijena, pa da ima šta da prijavi.
 
"Nasilnici su elita. Vaspitan čovek je ruglo u ovakvom društvu. Pristojan čovek je građanin trećeg reda, persona non grata u ovakvom društvu kao što je naše. Nismo podvukli crvene linije onda kad smo morali, i sad je sve dozvoljeno", zaključuje Milica Kralj.
 
Ceo njen tekst pročitajte na OVOM LINKU.
Glumica Svetlana Bojković rekla je, povodom napada SNS aktivista na rediteljku i univerzitetsku profesorku Milicu Kralj u zgradi u kojoj živi, da građane očekuje još veće zastrašivanje i pritisci od strane vlasti.
 
Bojković je za Danas navela da SNS optužuje druge za nasilje. 
 
"Eto vam priče o nasilju, žena je sve rekla. To je strašno kako mi ovde živimo. Strašmo, ja nemam reči, to je takav bezobrazluk, takva drskost i onda ta stranka optužuje sve druge za nasilje", revoltirana je glumica.
 
Bojković je saglasna sa tim da su pristojni ljudi u ovom društvu građani trećeg reda, ukazujući pritom na primer predsednika Privremenog organa Aleksandra Šapića, koji je nedavno jednom aktivisti na Savskom nasipu uzeo i bacio telefon na zemlju.
 
"Naravno da jesu, pogledajte šta radi gradonačelnik, kada je bacio telefon na pod. Čekajte, pa to je nasilje. I to je gradonačelnik? On nije njegov gradonačelnik?! Nego čiji? Čiji? I onda to tako ide na dole", kaže sagovornica Danasa.
  • Ghg

    01.06.2024 16:20
    Jednostavno ne držati spisak stanara u ulazu,ionako u informatici kažu da je to lični spisak i da treba predsednik skupštine stanara da ga ima
  • milicica

    17.05.2024 11:44
    sramota je
    ali to rade tj. obilaze simpatizere i iz drugih stranaka a ni8 slucajno ne opravdavam jer svako ima mozak i samostalno bi trebao da odlucuje
  • pape

    17.05.2024 07:29
    @Trt
    Milojko, nemo' tako, burazere, ni lepo, bre.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija