Mreža "Žene protiv nasilja" pokrenula telefonsku liniju za žene sa iskustvom rodnog nasilja

Savez ženskih nevladinih organizacija "Žene protiv Nasilja" je danas saopštio da je pokrenuo telefonsku liniju za žene koje su suočene s rodno zasnovanim nasiljem.
Mreža "Žene protiv nasilja" pokrenula telefonsku liniju za žene sa iskustvom rodnog nasilja
Foto: Pixabay
Poziv na broj 0800 300 339 je besplatan sa svih mobilnih i fiksnih telefona.
 
Mreža Žene protiv nasilja godinama radi na unapređenju sistema podrške ženama - žrtvama nasilja i pokretanjem te telefonske linije "želi da obezbedi efikasnu i adekvatnu stručnu pomoć i podršku svakoj ženi u situaciji nasilja, kao i da na taj način doprinese izgradnji društva u kojem će svaka žena biti sigurna i zaštićena", rekla je jedna od koordinatorki saveza "Žena protiv nasilja" Dragana Veljović.
Obeležavajući Međunarodni dan SOS telefona za žene - žrtve nasilja, ta organizacija kaže da su ženske organizacije prve u Srbiji uspostavile takvu vrstu podrške.
Organizacije Saveza podršku ženama imaju više od stotinu konsultankinja s višegodišnjim iskustvom.
 
"Mrežu Žene Protiv Nasilja" čini 28 organizacija iz Srbije, od kojih 23 pružaju uslugu SOS telefona. Tokom prošle godine organizacijama Mreže javilo se 3.009 žena, a zabeleženo je ukupno 13.609 poziva", rekla je Mina Mihajlović, jedna od koordinatorki Saveza.
  • Неко тамо

    16.05.2024 22:50
    "Родно засновано" ваљда насиље засновано на припадности полу.
    Проблем је што је то много лабав термин, није исто вређање и кад будала насрне на жену. За вређање важи оно "ко тебе каменом ти њега хлебом" а ово друго је већ за озбиљно решавање.
  • SuperNova

    16.05.2024 22:28
    Pobedite strah, pomozite sebi i svojoj decí, NISTE SAME, napravite prvi korak i POZOVITE!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.