Vukadinović: Opozicija kao zlatna ribica - ispunila Vučiću tri želje, dubinski pogrešna im je odluka

Urednik Nove srpske političke misli Đorđe Vukadinović ocenio je da je odluka dela opozicije da izađe na beogradske izbore zakazane za 2. jun, "dubinski pogrešna".
Vukadinović se osvrnuo na odluku Save Manojlovića da ipak na kraju izađe na izbore.
 
"Kad jedan od glavnih aktera izbora kaže da do pre pola sata nije znao da li će izaći ili ne, šta mislite onda koliko građani znaju", naveo je Vukadinović i dodao da čak i da nema ničeg drugog i kontroverze oko bojkota, i ovi koji izlaze su do poslednjeg časa držali tu neizvesnost.
"Odluka o izlasku deluje kao teška dilema za stranke, ali je još teža za građane i to je posebna priča za Beograd, a posebna za unutrašnjost", rekao je on, ističući da ne pravi razliku i da misli da uslovi za izlazak ne postoje nigde.
 
Dodao je i da pored toga ima razumevanja za ljude u Novom Sadu ili Nišu koji hoće da izađu.
 
"Beograđani su glasali i 2022. i 2023, dok neko u drugim mestima praktično nije glasao osam godina za lokalnu vlast", kaže Vukadinović.
On je takođe izjavio da je Alesandar Vučić upecao zlatnu ribicu koja ispunjava tri želje, prenosi Nova.
 
"Vučić je uspeo sa ovim izborima da ostvari tri želje. Prvo, on želi pobedu u Beogradu i sada je praktično sa svim ovim polemikama to obezbedio, drugo, on želi legitimnost izbora i to je dobio sa izlaskom opozicije, i kao treće, dobio je podeljenu opoziciju", napominje Vukadinović.
 
Ocenio je da je opravdan poziv predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i partije Srbija centar Zdravka Ponoša da povuku izborne liste.
 
Vukadinović je za Danas kazao da misli da je odluka o izlasku na beogradske izbore doneta "mnogo ranije, a možda i na nekom drugom mestu".
 
"Ovo mešetarenje sa potpisima i fantomskim izbornim listama moralo bi biti povod za napuštanje ove izborne farse", izjavio je Vukadinović.
 
Nekoliko opozicionih izbornih lista je ove nedelje bilo oboreno ali su ubrzo povučeni prigovori i nakon toga je proglašena većina njih."Ovo mešetarenje sa potpisima i fantomskim izbornim listama moralo bi biti povod za napuštanje ove izborne farse", izjavio je Vukadinović.
 
Nekoliko opozicionih izbornih lista je ove nedelje bilo oboreno, ali su ubrzo povučeni prigovori i nakon toga je proglašena većina njih.
  • savche

    17.05.2024 21:16
    Poziv uspavanim seronjama
    Umesto što se mnogi trude da se bojkotuju izbori i time poklanjaju sns bandi čistu pobedu, bolje bi bilo da se smisli način da se probude uspavane seronje koji ne izlaze na izbore.
    Da na izbore izađe 58% umesto 45% (+6% se nakrade), sns mafija i njihovi primitivci bez i njohovi kerovi sa zubima, bili bi prošlost.
    Probudite se ljudi, skinimo kamen sns sa grbače, vratimo život u Srbiju!
  • 9

    17.05.2024 19:59
    Ako je ovaj
    Rekao da se ne izlazi onda sigurno treba izaći. I potući zemare do nogu. Maja je preletačević , a ovo je uvlakačević . Retka ljiga.
  • Инспектор Вишекруна

    17.05.2024 17:56
    Критеријуми
    Може ли неко да ми објасни ђиласове критеријуме за излазак/бојкот избора?
    1. Бојкотовао да би добио поштене изборе.
    2. Изашао на изборе под још горим условима.
    3. Бојкотује да би добио поштене изборе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.