Terzić pravosnažno oslobođen optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima fudbalera

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno oslobodio generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića optužbe za zloupotrebe u vezi sa transferima nekadašnjih igrača OFK Beograda.
Presudom Višeg suda u Beogradu od 31. jula 2023. godine, Terzić je oslobođen optužbe da je izvršio krivično delo zloupotrebe položaja, a takođe je oslobođen i Dražen Podunavac.
 
Žalbu je podneo javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, a ona je odbijena i oslobađajuća presuda je pravosnažna, preneo je Sport klub.
U saopštenju Apelacionog suda u Beogradu, posle sednice veća od 23. aprila, navodi se da je žalba Višeg javnog tužilaštva odbijena kao neosnovana.
 
"Apelacioni sud u Beogradu je analizirao presudu samo u delu kojim su okrivljeni Terzić i Podunavac oslobođeni od optužbe s obzirom da u odnosu na drugi stav presude kojim je prema okrivljenom Zvezdanu Terziću odbijena optužba žalba nije ni izjavljena", piše u saopštenju, navodi se na sajtu Sport kluba.
Kako se navodi, po nalaženju Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud nakon sprovedenog dokaznog postupka i analize dokaza dao jasne i argumentovane razloge zbog kojih smatra da nije dokazano da su okrivljeni Terzić i Podunavac preduzeli radnje krivičnih dela koja su im stavljena na teret.
 
"Kako se u žalbi javnog tužioca ne ukazuje ni na jedan dokaz koji nije bio cenjen u toku postupka ili na neku činjenicu koja bi dovela do drugačijeg zaključka u ovoj krivično-pravnoj stvari, Apelacioni sud je žalbu javnog tužioca odbio kao neosnovanu, a prvostepenu presudu potvrdio", navodi se u saopštenju.
 
  • Miro

    17.05.2024 20:39
    Da li je iko drugačije očekivao? Dok je SNS-a ovakve stvari su normalne a fudbal obesmišljen
  • Predrag

    17.05.2024 20:11
    Terza
    Bruka i sramota od suda,oslobode čoveka koji je ukrao milione a kažnjavaju penzionere koji prodaju cvece za 8 mart,ološ nevidjeni sudije.
  • Gussar

    17.05.2024 18:46
    Oslobađajuća presuda
    Samo nek se zapitaju šta će biti kad odunredom :br.1, pa ovaj oslobođeni bude "penzionisan", onaj nesposobni Čović neće moći da se k....či jer neće imati "leđa", donacije će nestati,EU će rigorozno kazniti zbog ponašanja i delovanja publike...znači II pa III liga pa gašenje kao sa svim onim klubovima koje se pokopali..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija