Novinar Vuk Z. Cvijić napadnut u centru Beograda: Udario ga direktor "Srpskog telegrafa"

Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda.
Kako se navodi, njega je pesnicom u glavu udario direktor Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj ulici.
 
"Napao me je Milan Lađević, udario me je pesnicom u glavu. Prolazio sam blizu njihove redakcije i on me napao. Mi nismo u ličnom sukobu, ja ga poznajem odavno, ali nismo ni u kakvom kontaktu", rekao je Cvijić za N1.
On je naveo da je pisao tekstove o bivšem načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, koji je Lađevićev kum i da pretpostavlja da je to u pitanju, jer nisu u ličnom sukobu.
 
"Počeo je da me vređa i onda sam krenuo da se udaljavam, on mi se zatim uneo u lice i udario me", rekao je Cvijić i dodao da nije očekivao da će ga napasti neko ko se predstavlja kao novinar.
"Mi živimo u društvu nasilja, ali čak je i ovo iznenađenje za mene", rekao je Cvijić koji se uživo sa lica mesta uključio u vesti N1, dodavši da je razgovarao sa policijom i da pretpostavlja da su policajci otišli da razgovaraju sa Lađevićem.
 
On je dodao i da se nada da su kamere radile i da je napad zabeležen.
 
U međuvremenu je Srpski telegraf objavio vest navodeći da je Cvijić inscenirao ceo napad.
 
"Navikli smo da oni objavljuju neistine, ali nismo navikli da nas fizički napadaju. Nakon udarca je nastavio da me vređa, a kada sam rekao da ću pozvati policiju, rekao je: 'Samo napred, reci im da sam gore'", naveo je Cvijić.
 
Napad je prijavio koordinatoru grupe za napade na novinare i Veranu Matiću, koji je takođe stigao na lice mesta, kao i novinskim udruženjima. 
 
Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović dao je nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštvu da postupi i utvrdi sve okolnosti ovog slučaja.
 
Hitno je naloženo da se identifikuju i procesuiraju napadači.
  • Antun čupak

    30.05.2024 06:46
    Gospodine Perice,ti si izgleda veoma mlad pa nisi živeo za vreme žutih,raspitaj se malo!!!
  • Biciklista

    29.05.2024 18:47
    @Nerad

    Naravno da mu ne odgovara što zli lopovi iz njegovog klana pucaju po šavovima, ali sam ih je birao.
  • Ovaj napad

    29.05.2024 17:13
    Ima posebnu težinu
    Da nije ovog vrsnog novinara mnoge afere bi prošle ispod radara
    Sa njim smo bar malo bliže istini

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.