Vučić: Imao sam veoma težak i otvoren razgovor sa Mihaelom Rotom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u Beogradu imao "veoma otvoren i težak razgovor" sa šefom spoljnopolitičkog odbora Bundestaga Mihaelom Rotom.
Vučić je na Instagramu objavio fotografiju sa sastanka sa Rotom, poslanikom vladajuće Socijaldemokratske partije Nemačke, ne navodeći druge detalje.
Rot je početkom marta imao oštru razmenu poruka u javnosti sa Vučićem i Anom Brnabić, tada premijerkom, a sada predsednicom srpskog parlamenta, o izbornim uslovima u Srbiji i primeni preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).
Između ostalog, Rot je tada rekao da decembarski izbori u Srbiji nisu bili ni fer ni slobodni, a 19. marta je ocenio da Srbija na čelu sa Vučićem "nema šanse da postane članica Evropske unije".
 
Rot se danas u Beogradu sastao i sa članovima Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove, koji je saopštio da je održao "izuzetno otvoren i težak" razgovor sa predsednikom Odbora za spoljne poslove nemačkog Bundestaga Mihaelom Rotom.
 
U saopštenju iz Skupštine Srbije navodi se da su se sastali na Rotovu inicijativu i razgovarali "o važnim pitanjima od značaja za bilateralne odnose dve države, kao i o budućoj saradnji parlamenata".
 
Sastanku su pored predsednice Odbora prisustvovali i zamenik predsednice Odbora Stefan Krkobabić i članovi Odbora Nataša Jovanović i Borko Stefanović.
  • @zztop

    31.05.2024 05:30
    Jadna
    Imaš svoju vazalnu državu , znam da je lepo pisati u našoj slobodnoj ali više poštovanja moraš pokazati ...
  • zztop

    30.05.2024 20:11
    Bit će toga još i po ušima i po prstima ...
  • Bob Rock

    30.05.2024 19:57
    Sto za jednog
    Svaki sastanak Vucica sa drugim politicarima citamo samo preko sturok saopstenja u 6-7 jalovih reci..dok jedini kontakt sa zapadnim politicarima smo videli i odlicno culi u UN sali sa Malteskom kung-fu predstavnicom koja umalo nije prebila Vucica,koji se pretvorio u crkvenog misa,i koja nije dala da govori kao na RTS,Hapi ,Pink po 1-2 sati...vec 3 minuta ,sad..!!..Ako je to Vucic sa strancima..onda ti ga je prosto zao,mali,bedan,nikakav,smezuran,pocrveneo..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija