Skup podrške napadnutom novinaru Vuku Cvijiću sutra popodne u centru Beograda

Koalicija za slobodu medija pozvala je građane da dođu sutra na Plato Filozofskog fakulteta na skup podrške novinaru nedeljnika "Radar" Vuku Cvijiću koji je fizički napadnut juče u centru Beograda.
Cvijić je naveo da ga je na ulici pesnicom u lice udario direktor provladinog tabloida "Srpski telegraf" Milan Lađević.
"Pozivamo Vas da podržimo Vuka Cvijića, kao i sve novinare koji časno obavljaju svoj posao, jer sada svako može postaviti pitanje: Ko je sledeći? Neophodno je da ovim skupom podržimo profesionalno novinarstvo i poručimo da se neće ućutkati glasovi istine. Ovaj napad je posledica onoga na šta članovi Koalicije stalno ukazuju, a to je koliko je važno da se pretnje koje dobijaju novinari i novinarke procesuiraju, jer će u suprotnom eskalirati u fizičko nasilje", stoji u saopštenju.
Skup počinje u 18 časova.
 
U Višem javnom tužilaštu u Beogradu rečeno je da je glavni javni tužilac Nenad Stefanović dao nalog Prvom osnovnom javnom tužilaštu "da postupi i utvrdi sve okolnosti pod kojim je došlo do sukoba između dvojice novinara".
  • Dex

    30.05.2024 23:00
    @Cica, ma kako ne. Ima da puknete kao zvecka. Uostalom deja vu na poslednjih par izbora. Sns osvaja vise od 50% glasova u svim mestima
  • Cica

    30.05.2024 19:24
    Najefikasnija podrška će biti u nedelju. Zato umite olovke i na glasanje da maknemo ovu bagru.
  • Nema

    30.05.2024 18:51
    Nema
    sta Podrska,izgrednika uhapsiti u pritvor na 30 dana! Da oseti kako minut prodje a sat nikako i razmisli sta je radio i radi! Ali AV Policija je privatizovana i clanove SNS nesme da hapsi i sprovodi zakone za koje ih svi plaćamo! Treba ispred Policije i Tužilaštva organizovati Proteste i Podršku ne u Centru!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija