Pašalić: KPZ Padinska skela postupila po svim preporukama

Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je da su KPZ Padinska Skela i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija postupili po svim preporukama koje im je uputio.
Pašalić: KPZ Padinska skela postupila po svim preporukama
Foto: 021.rs

KPZ Padinska Skela je obavestio Zaštitnika građana da je u cilju postupanja po preporukama angažovao lekara opšte prakse, da su svi zdravstveni radnici upoznati sa obavezom da o svim konstatovanim povredama koje predstavljaju znak ili indikaciju da je prema licu lišenom slobode primenjeno nasilje uvek i odmah obaveste usmeno, a potom i pismeno upravnika zavoda i dostave potpuni lekarski izveštaj sa fotografijama svih povreda.

Osim toga, svi zaposleni koji su u neposrednom kontaktu sa osuđenim licima upoznati su sa tim da su u zakonskoj obavezi da evidentiraju i izveštavaju pretpostavljene o svim događajima i zapažanjima o osuđenim licima, a pogotovo o situacijama gde je nečija bezbednost ugrožena ili može biti ugrožena.

Najzad, zavod je obavestio ombudsmana o tome da je u cilju poboljšanja opštih uslova za izvršenje kazne lica osuđenih za prekršaj u martu sačinjena nova procedura smeštaja i postupanja prema prekršajno kažnjenim licima, koja se primenjuje od početka aprila.
 
Zaštitnik građana biće obavešten o ishodu disciplinskih postupaka pokrenutih protiv zaposlenih u KPZ Beograd u Padinskoj Skeli, naveo je Pašalić.
 
Pašalić je rad u Padinskoj Skeli kontrolisao nakon što je 20. marta saznao da je 4. februara jedno prekršajno kažnjeno lice preminuo u tom zavodu i da je bio žrtva psihičkog i fizičkog nasilja i zlostavljanja od strane trojice prekršajno kažnjenih lica sa kojima je boravio u spavaonici i tada je utvrdio propuste u radu Zavoda.
  • zztop

    31.05.2024 18:32
    Zaštitnik građana ko sveta voda nit pomaže nit odmaže al se koristi ...
  • B

    31.05.2024 10:43
    Onda u redu
    Čovek od 70 godina je silovan metlom i ubijen, ali je sve po propisima?!?
    Blago nama sa zaštitnicima građana...nemojte me štititi molim vas ...
  • Lila

    31.05.2024 08:55
    Ova vest zvuči tako romantično, kao do sda je bilo bljak, a od sada sve po propisu. Ne verujem da će tako biti u zemlji gde je nasilje svakodnevno i čak na nekim mestima poželjno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija