Vučević sa Bratuom o evrointegracijama i Kosovu

Premijer Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS u Srbiji ambasadorom Janom Bratuom.
Vučević sa Bratuom o evrointegracijama i Kosovu
Foto: 021.rs

Oni su vodili razgovor o, kako je saopšteno, saradnji u oblastima koje su od suštinskog značaja za dalji napredak naše zemlje, posebno na polju evrointegracija i istakao "da se posvećeno radilo na primeni preporuka Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR)".

Vučević je rekao da se dosadašnja saradnja Srbije i Misije OEBS u Srbiji odvijala na prijateljski i partnerski način uz međusobno poverenje i izrazio očekivanje da će se uspešna saradnja nastaviti, posebno u održanju mira i stabilnosti u regionu, a Bratu je istakao da će insistirati na prijateljskom i partnerskom odnosu i naglasio da će posebnu pažnju posvetiti nastavku konstruktivne saradnje, zasnovane na međusobnom poverenju u cilju sprovođenja reformi, navodi se u saopštenju vlade Srbije.

Predsednik vlade je, dodaje se, naglasio da ceni podršku Misije u sveobuhvatnom reformskom procesu u Srbiji, uključujući ekspertizu u programskim oblastima poput demokratizacije i medija, jačanja ljudskih i manjinskih prava i promociji tolerancije i nediskriminacije.
 
Vučević je izrazio zabrinutost zbog situacije na Kosovu i Metohiji, i dodao da su Srbi koji tamo žive svakodnevno izloženi raznim pritiscima, diskriminaciji i provokacijama.
  • Werner

    01.06.2024 08:07
    "može u EU al da sva trgovina ide preko firme mog kuma"
  • Particulare matter

    01.06.2024 00:04
    Jesu li saopštili kad je priznanje Kosova i učlanjenje svih ovih sirotih balkanskih premena u EU?
  • Леворуки Крстивој

    31.05.2024 21:43
    Возим шлепер зашто нема радио пренос

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.