Prvaka u narednoj školskoj godini u "Ribnikaru" ni za dva odeljenja: Stručnjaci kažu - očekivano

Učenici osmog razred sa opštine Vračar, kojima je danas poslednji dan škole, pre proslave su obišli OŠ "Vladislav Ribnikar" u čast drugara koji su u njoj nastradali pre godinu dana.
Prvaka u narednoj školskoj godini u "Ribnikaru" ni za dva odeljenja: Stručnjaci kažu - očekivano
Foto: 021.rs
Istovremeno - istekao je i rok za upis u prvi razred osnovne škole, a u "Ribnikar" će ih znatno manje nego ranije, piše N1. Stručnjaci ocenjuju da je ovakav rezultat bio očekivan.
 
Koliko će ova škola u budućnosti imati maturanata, pitanje je. U septembra u nju će krenuti znatno manje učenika prvog razreda, nego što je bio slučaj pre majske tragedije.
Zbog nepoverenja roditelja, ali i neizvesnosti hoće li škola postati memorijalni centar, objašnjava član Veća za obrazovanje gradske opštine Vračar Dragi Lukić.
 
"Tačno je da se upisalo skoro 40 prvaka i moramo raditi malo kampanju. Gledaćemo da se poveća broj prvaka, da ne ostanu ljudi bez posla", rekao je Lukić.
Ovo zaista može da se dogodi, jer će naredne školske godine đaka biti za maksimalno dva odeljenja, umesto dosadašnjih pet, koliko je bio prosek, kažu roditelji.
 
Ovakav sled za univerzitetsku profesorku Milenu Dragićević-Šešić je logičan. Da li je privremen jer su rane još sveže, nije sigurna.
 
"Kako će se dalje dešavati, zavisiće od mnogo toga. Zavisiće pre svega od toga da li smo kao društvo istinski spremni da se suočimo sa problemima. Mi se kao društvo ne suočavamao ni sa jednim istinskim problemom", rekla je ona.
A među prvima je sve, recimo to tako, predvideo psihoterapeut Milan Damjanac.
 
"Pravo je čudo kako o tome se uopšte nije razmišljalo, da li ta škola može da ostane škola, ako može, pod kojim uslovima, ako ne, šta da se radi sa tim, da li da se pretvori u memorijalni centar, da li da se izmesti…. Jer ovo, prosto se nije razmišljalo o ovome. Mislim da je to strašna trauma na koju mi ne znamo kako da reagujemo", kazao je Damjanac.
 
Ni on sam ne vidi kako bi sve moglo da se prevaziđe, ali zna da ako država ne preduzme nešto, škola bi mogla da se ugasi kao institucija. Sa druge strane, u Veću za obrazovanje gradske opštine Vračar uvereni su da će "Ribnikar" nastaviti sa radom.
  • NS

    02.06.2024 09:04
    Opet izmišljamo toplu vodu! Na žalost takvih nesreća je u svetu bilo dosta pre ove u Ribnikaru. Mogu li se koristiti već stečena znanja ili je neophodno da mi tražimo najbolje rešenje?
  • Svetlana

    02.06.2024 07:44
    Ribnikar
    Ukleta skola
  • S

    02.06.2024 06:25
    S
    Ko normalan moze upisati svoje dete u tu Skolu nakon stravičnih zločina? Tu Skolu treba srusiti i izgraditi memorijalni centar za nevine andjele da se nikada neponovi i zaboravi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija