Lazović: Nadamo se pobedama u Novom Sadu, Nišu i nekim beogradskim opštinama

Radomir Lazović iz koalicije "Biramo borbu" izjavio je da se ta koalicija nada pobedama u Nišu, Novom Sadu i u nekim beogradskim opštinama.
Lazović je u obraćanju novinarima rekao da je procena te koalicije da je na lokalnim izborima u Beogradu glasalo oko 46 odsto birača što je, kako je ocenio, pokazalo da kampanja bojkota izbora nije naišla na veliku podršku građana ali je, prema njegovim rečima, uticala na sam izborni rezultat.
 
"Bojkot je izazvao ogromnu konfuziju kod glasača. Protiv nas su kampanju vodili, osim SNS, i do jučerašnje koalicione kolege. Sve to je ostavilo trag na izalznost što će uticati na rezultate izbora u celoj Srbiji. Mi se nadamo pobedama u Nišu, Novom Sadu i beogradskim opštinama. Verujem da će pobeda krenuti danas", rekao je Lazović.
On je naveo i da bi pobeda u Beogradu bila sigurna da je izlaznost bila veća i da nije bilo bojkota.
 
"U ovoj kampanji imali smo dva protivnika - SNS, na koju smo se navikli, ali i dojučerašnje kolege, i sada želim da kažem da su nam gurani klipovi u točkove, što je teško, tužno i bolno. Optuživani smo da smo Vučićevi ili Hilovi", ukazao je Lazović, koji smatra da je to ostavilo traga na odzivu i videće se na rezultatu u Beogradu.
Govoreći o današnjem izbornom danu, Lazović je rekao da su aktivisti koalicije sprečili ogroman broj malverzacija i na skoro 10 lokacija zaustavili rad SNS kol centara.
 
"Osetna je razlika u odnosu na prethodnu kampanju jer smo uspeli da odgovorimo na ogroman napad Srpske napredne stranke na demokratiju. Na Banjici su naši ljudi dežurali ceo dan, na Karaburmi, na Paliluli, Voždovcu, na Starom gradu su mene i naše ljude fizički napali, a o kakvim je ljudima reč govori to da su nasrtalina devojke, a našem jednom kandidatu je ciglom razbijena glava", rekao je Lazović.
 
Lazović je zahvalio aktivistima liste u Novom Sadu i Beogradu na današnjem angažovanju i tokom cele kampanje, najavljujući da su zbog inicidenata sa kol centrima pokrenute i određene pravne radnje.  

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija