Stojiljković: Apatija ili razočaranost birača pozitivno uticali na rezultat naprednjaka

Razočaranost ili apatija dela opozicionih birača uticali su na rezultat vladajućih naprednjaka koji su proglasili pobedu u skoro svim gradovima i opštinama.
Stojiljković: Apatija ili razočaranost birača pozitivno uticali na rezultat naprednjaka
Foto: 021.rs
Tako je za Radio slobodna Evropa (RSE) ocenio profesor beogradskog Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković.
 
Koalicija oko SNS proglasila je pobedu u dva najveća grada u Srbiji - Beogradu i Novom Sadu.
Prema procenama, lista "Aleksandar Vučić - Beograd sutra" najverovatnije će imati 64 od 110 odbornika u Skupštini grada Beograda, što je dovoljno da sami formiraju vlast.
 
Disciplinovanim biračkim telom, a smanjenom izlaznošću i apstinencijom druge opozicione strane, ocenio je Stojiljković, možete bitno da popravite rezultat i da osvojite vlast u Beogradu i da je zadržite u Novom Sadu i u drugim gradovima.
Stojiljković je istakao i da razočarenje građana što nema velike motivacije, energije i zajedništva samo je delimično kompenzovano i to rezultatima grupa građana ili novih aktera poput Sava Manojlovića.
 
"Opozicija mora ozbiljno da stavi prst na čelo i da doživi duboke reforme", smatra on.
 
Upitan o kol centrima Srpske napredne stranke, Stojiljković dodaje da je "to izvan zakona, samo pod uslovom da vi niste regulisali i platili te prostore i ako ste, umesto nekakvim stranačkim datotekama, operisali biračkim spiskovima".
 
"To bi onda bilo krivično delo", zaključio je on.
  • Khm

    03.06.2024 10:50
    Vise postujem i cenim one koje glasaju makar i za samog djavola nego sto su “apaticni” i mrzi ih da glasaju
  • rog

    03.06.2024 10:03
    Ljudi nisu apatični nego aktivni. Aktivno odlaze u inostranstvo i šalju decu tamo.
  • Nemam

    03.06.2024 09:22
    prava na apatiju bez obzira na sve okolnosti, manipulacije i "ubijanje u pojam" od strane vlasti. Apatija mi predstavlja pristanak na bezličnost i odustajanje od sebe, a tada oni koji su istinski bezlični umisle da imaju neku vrednost i kvalitet. E pa na mom biračkom mestu uvidom u zapisnik komisije av je ubedljivo IZGUBIO!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija