Stamatović ubedljivo pobedio u Čajetini, ali hoće da pravi vlast sa SNS: Objasnio zašto

"Zdrava Srbija" Milana Stamatovića izašla je samostalno na lokalne izbore u Čajetini i ostvarila ubedljivu pobedu, odnosno oko 55 odsto glasova.
Stamatović je za Televiziju Nova rekao da je rezultat očekivan. Dodao je da je zadovoljan i zahvalio se Zlatiborcima.
 
"Zahvaljujemo se našim Zlatiborcima, brojnim vlasnicima nekretnina koji su odabrali ovu planinu i da borave ovde, da zaštite svoje interese, a mi kao lokalna samouprava ćemo kroz svoj program da im to obezbedimo i omogućimo", kazao je predsednik Zdrave Srbije.
Njegova partija je u dvadesetak opština nastupila na izborima zajedno sa Srpskom naprednom strankom, ali su u Čajetini i Užicu izašli samostalno. U Čajetini su ponovili rezultat, a u Užicu postigli "dobar za kratko vreme", kaže Stamatović.
 
Upitan zašto će i pored ubedljive pobede u Čajetini formirati vlast sa SNS-om, prvi čovek te opštine kaže da je to efikasnije.
"Ako imate vezu i vertikalu između republičkog nivoa, lakše je da ostvarite neke svoje kontakte i kapitalne investicije koje su započete na nacionalnom nivou. Na taj način može da bude dobro za čitav Zlatiborski okrug… Ima puno projekata koje treba da radimo sa državom, sami teško da to možemo da iznesemo i trebalo bi nam puno vremena", kazao je Stamatović.
 
On je podsetio na ranije, kako je rekao, loše iskustvo.
 
"Deset godina smo se borili sa administracijom i ministrima koji ne razumeju šta mi ovde želimo na lokalu", kazao je on.
 
Čajetina je bila među prvim opštinama koja je posle prethodnih izbora formirala vlast. Tako će biti i ovaj put, najavljuje Stamatović.
 
"Odmah ćemo formirati Skupštinu da bismo mogli da nastavimo da radimo, da ne stojimo, da naši investitori ne gube vreme, energiju i novac", istakao je on.
  • Milutin

    03.06.2024 20:10
    Zašto? Pa jasno je...
    Zato što ste zajednički nepovratno uništili Zlatibor, dobro se omrsili, pa da nastavite. Sve se vrti oko novca. Nikad vam nije dosta.
  • Tanja

    03.06.2024 14:32
    Ovo je ruganje narodne volje.
  • Mr. No

    03.06.2024 14:13
    Luda kuća
    "Ako imate vezu i vertikalu između republičkog nivoa"
    Bestidna vladavina krupnog kapitala a ne interesa građana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f