Poljoprivrednici Srbije: Čekamo poziv ministra zbog neispunjenih obećanja

Predstavnici nekoliko uduženja poljoprivrednika Srbije, saopštili su da još uvek nisu dobili poziv od novog resornog ministra Aleksandra Martinovića za razgovor zbog ranije datih obećanja.
Poljoprivrednici Srbije: Čekamo poziv ministra zbog neispunjenih obećanja
Foto: 021.rs
Nakon protesta održanih prošle godine obećao je da će ih primiiti posle 27. maja.
 
"Martinović nam je, na naš poziv od 13. mja, posle četiri dana odgovorio da se strpimo i da je zbog, unapred dogovorenih obaveza, prezauzet, pa da će nas primiti posle 27. maja, ali nama poziv još nije stigao, a predstavnike nekih udružena prima, dok za druga nema vremena", rekao je predsednik Udruženja poljoprivrednika Subotice Miroslav Matković.
Poziv za razgovor poslali su Udruženje poljoprivrednika Subotice, Iniijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Savez udruženja Banata i Udruženje poljoprivrednika Aradac.
 
Matković je rekao da je prošle godine, 26. novembra, nakon višednevnih protesta poljoprivrednika, započetih u maju, blokadom ulica traktorima, na sastanku u Kisaču i Beogradu sa tadašnjom ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i bivšom premijerkom Anom Brnabić, dogovoreno da subvencija po hektaru iznosi 300 evra, od čega je 18.000 dinara za sertifikovano seme.
"Nije rešen ni problem unosa parcela u registar e-agrara za zakupljenu zemlju, a direkcija Republičkih robnih rezervi još ne objavljuje otkupnu cenu pšenice i količine koje su joj potrebne, iako će žetva početi za nekoliko dana", rekao je Matković.
 
Dodao je da poljoprivrednici, kada počne žetva, nemaju vremena da se sede pored računara i prate javne pozive i šalju odgovarajuću dokumentaciju.
  • 007

    04.06.2024 22:03
    Pregovori
    Umesto da smo izašli svi na ulice, ratari, stočari, malinari i drugi... Pre izbora jedno 3 nedelje dali bi i više nego što ste tražili. A ovi presednici udruženja sad ste našli da se bunite, pre izbora ste dobili novi traktor ili neku mašinu samo da bi ćutali dok glasanje ne prodje. Otkud pojedinim ljudima po Banatu sa 45godina života 300-600 hektara zemlje u svom gazdinstvu,pa to pošteni ljudi nemogu za 5 generacija da imaju.
  • Lala

    03.06.2024 20:37
    Bio juce dan
    Bio juce dan niko da mrdne dupetom sad cekajte da je izlayčznost 70 posto pukli bi ovako cekajte i vi i penzioneri sledeci paket i pet crveni al za 4 godine dok mu se ne smanji glasacko telo ili dok ne preseli pola bosne da glasa.Samo mi necemo u Bosnu nikako
  • Rokz

    03.06.2024 18:28
    izbor
    02.06. je prošao

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.