Milivojević (DS) o rezultatima u Nišu: Pobeda će očigledno morati da se brani na ulicama

Potpredsednik DS Srđan Milivojević ocenio je nakon što je niška GIK saopštila preliminarne rezultate glasanja po kojima opozicija neće imati većinu, da će pobeda "morati da se brani na ulicama".
Milivojević (DS) o rezultatima u Nišu: Pobeda će očigledno morati da se brani na ulicama
Foto: 021.rs
"Izgleda da (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić poziva celu Srbiju da branimo pobedu opozicije u Nišu. Moraćemo da branimo pobedu slobode na ulicama Niša", napisao je Milivojević na društvenoj mreži Iks.
 
Niški GIK objavio je da će, prema preliminarnim rezultatima, listi "Aleksandar Vučić - Niš sutra" pripasti 30 mandata u gradskom parlamentu, listi Ruske stranke jedan mandat, a svim opozicionim listama ukupno 30.
Više predstavnika opozicije sinoć, po zatvaranju biračkih mesta, proglasilo je pobedu na niškim izborima, navodeći da imaju većinu, ali je isto učinila i Srpska napredna stranka (SNS) oko koje je bila okupljena lista "Niš sutra".
Formiranje vlasti u gradu, ukoliko preliminarni rezultati budu isti kao i konačni, odlučivaće Ruska stranka.
 
Predsednik Ruske stranke Tihomir Perić od jutros se ne odaziva na pozive novinara kako bi potvrdio da li ulazi u koaliciju sa naprednjacima i njihovim partnerima, ali tako nešto niko u Nišu ne dovodi u sumnju jer se radi o nekadašnjem istaknutom članu Srpske radikalne stranke.
  • 4,5% > 44,5%

    04.06.2024 11:29
    Jako mi je čudno da koalicija oko Nade ima 4,5% glasova i samo 2 mandata ?
    A SNS-SPS ima 44,5% glasova i ima 30 mandata ?
    Jer u tom slučaju je 4,5 > 44,5 i koalicija Nada bi trebala da ima 3 mandata, a SNS-SPS da ima 29 mandata.
    Potpuno je neverovatno da opozicija u Nišu koja je prešla cenzus ima 48,3% , a SNS-SPS imaju 44,5% i da imaju po 30 mandata ?
  • Srbin

    03.06.2024 22:40
    Razbojnik
    Opozicija je kao drumski razbojnik .Hoce da otmu vlast na silu
  • Sava

    03.06.2024 18:17
    Sloboda Nišu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.