Tatić: Opozicija ima većinu na Vračaru, SNS traži ponavljanje izbora na četiri mesta

Opozicione izborne liste "Biramo Vračar", Dosta je bilo i koalicija Narodne stranke i Dveri osvojile su 32 od ukupno 63 odbornička mandata na Vračaru i zajedno mogu da formiraju vlast.
Tatić: Opozicija ima većinu na Vračaru, SNS traži ponavljanje izbora na četiri mesta
Foto: 021.rs
To je za N1 rekao predsednik vračarskog odbora Demokratske stranke Bogdan Tatić.
 
Sagovornik N1 je istakao da predstavnici koalicije "Biramo Vračar" ulaze u pregovore o formiranju većine sa Narodnom strankom, Dverima i Dosta je bilo.
"Pozivam stranku Dosta je bilo i koaliciju koju čine Narodna stranka i Dveri da zajedno formiramo skupštinsku većinu i oslobodimo Vračar. Ovo je prilika i za ostale liste koje su osvojile odborničke mandate da dokažu da nisu privesci SNS i da konačno stave tačku na tu priču", poručio je Tatić.
 
Istovremeno, kako je naglasio, Srpska napredna stranka nastavlja da se bavi izbornim inženjeringom, tražeći ponavljanje izbora za odbornike Skupštine Gradske opštine Vračar na četiri biračka mesta.
"Na taj način SNS pokušava da podigne broj mandata svojim lažnim listama kako bi onemogućila opoziciju da formira većinu. Naprednjaci sa svim svojim listama imaju 31 mandat i poraženi su na Vračaru, čisto, uprkos svim manipulacijama kojima su pribegavali", dodao je Tatić.
 
Prema preliminarnim rezultatima izbora u opštini Vračar na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta, lista "Biramo Vračar" osvojila je 28 mandata, dok će koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke imati 25 mesta u opštinskom parlamentu.
 
Po dva mandata pripašće koaliciji Narodne stranke i Dveri, stranci Dosta je bilo, grupi građana "Vračar Vračarcima" i listi "Zeleni pokret Vračar". Po jedan odbornički mandat imaće koalicija manjinskih stranaka pod nazivom "Snaga" i takođe manjinska Evropska zelena partija, koja je nastupila na listi pod nazivom "Mi smo Vračar".
  • Sremica BRANKA

    03.06.2024 19:23
    Sve na silu
    Kao i do sad.Otimacina kradja,ucene.Strah od gubitka vlasti je veliki,jer je pljacka i otimacina ogroma.No, ono sto je neminovno doci ce jednog dana,a onda ce uslediti bezanija i prdekana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.