Profesor u SAD: Bajden bi trebalo da imenuje izaslanika za priznanje Kosova

Predsednik SAD Džozef Bajden trebalo bi da imenuje specijalnog izaslanika za priznanje Kosova od strane petorke Evropske unije, Španije, Grčke, Slovačke, Rumunije i Kipra.
Profesor u SAD: Bajden bi trebalo da imenuje izaslanika za priznanje Kosova
Foto: Pixabay
To je izjavio predavač na Univerzitetu Džons Hopkins u Vašingtonu Edvard Džozef.
On je takođe predložio da uporedo sa imenovanjem specijalnog izaslanika za priznanje Kosova, Bajdenova administracija sankcioniše lidere u Albaniji i na Kosovu koji promovišu svako "ujedinjenje ove dve nezavisne zemlje".
 
"Bajdenova administracija bi mogla da pojača ponudu tako što bi imenovala novog specijalnog izaslanika posvećenog priznavanju Kosova, uporedo sa najavom američkih sankcija liderima u Albaniji ili na Kosovu koji promovišu ujedinjenje Kosova i Albanije", napisao je on.
Kako prenosi Juronjuz Albanija, Džozefu smatra da bi imenovanje specijalnog predstavnika pokazalo svim stranama, uključujući i one koje ne priznaju Kosovo, "ozbiljnost američke administracije i cilj SAD bi bio dostojanstveno i trajno rešenje za Kosovo i Srbiju, spora koji bi doveo do demokratskog zatvaranja otvorenih pitanja".
 
"Specijalni izaslanik za priznanje Kosova može da radi i sa ambasadorima SAD i EU u zemljama koje je Srbija ubedila da povuku priznanje Kosova. Imenovanje specijalnog izaslanika za priznanje Kosova podvuklo bi američko očekivanje za promenama od evropskih zemalja koje ne priznaju Kosovo", dodao je on.
  • Opažanje

    04.06.2024 10:32
    Rusija ima Veto u UN i ima nuklearno oružije, u ovoj analizi je ovaj profesor zaboravio da ukalkuliše tu sitnu činjenicu.
    Takođe nije ukalkulisao da Tramp može da bude predsednik za koji mesec, a ne Bajden.
  • Jova

    04.06.2024 07:11
    Jova
    Narod Srbije je glasao za priznanje Kosova i nema boljeg izaslanika od Naroda i Vucica!
  • Неко тамо

    04.06.2024 02:17
    Амери су толико пукли на светском нивоу да се хватају за оно мало где још увек ЦИА држи своје. Космет је нажалост у том положају, али ничија није горела довека...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f