Ponoš: Ko se rukuje s lopovom ne treba da se čudi što mu fale prsti

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je da su nepravilnosti i krađa na jučerašnjim izborima bili očekivani, na šta je i upozoravala opozicija koja na izbore nije izašla.
 Ponoš: Ko se rukuje s lopovom ne treba da se čudi što mu fale prsti
Foto: 021.rs
"Onaj ko se rukuje s lopovom, ne treba da se čudi što mu fale prsti. To što se neko nadao da će mu ostati malo zlatne prašine, uvek se loše završi. A to su učinile stranke koje su izašle na ponovljene izbore u Beogradu, verujući da će Zakon o biračkom spisku nešto da promeni i verujući na reč režimu da neće da krade koliko je krao u decembru", rekao je Ponoš.
On je istakao da je napravljena šteta demokratizaciji Srbije, a da je ćar veoma mali, jer nekoliko odbornika neće doprineti boljitku građana.
 
"Šteta je kad se donese zakon na inicijativu opozicije, nakon čega ta ista opozicija pokaže manjak znanja i kapaciteta da se ponaša u skladu sa zakonima koji se tiču izbornog procesa. Ako im, uprkos tome, režim izađe u susret i progleda kroz prste, kako ćemo sutra da damo primedbu režimu da oni krše zakon", rekao je Ponoš i dodao da bi bilo bolje kad bi opozicija mogla da kaže da je "lomila ruke", umešto što su se rukovali sa režimom.
Ponoš je istakao da veruje da će stranke nekadašnje koalicije "Srbija protiv nasilja" moći ponovo da sarađuju u borbi za regularne izborne uslove, od čega stranke koje nisu izašle na jučerašnje izbore nisu odustale.
 
"Ovaj put je režim dobio pobedu koju nije mogao da ukrade u decembru, a opozicija im je dala legitimitet uprkos izbornoj krađi. Sada izbori nisu na vidiku, ali opozicija treba da sarađuje u nastavku borbe za izborne uslove. Nismo završili tu bitku", kazao je Ponoš.
  • w/e

    05.06.2024 13:08
    @Fuj49
    Ne vidim kakve veze tvoj komentar ima sa ovom vesti ili objavom. Cemu potreba da se Vucic svuda pominje? Ovaj nesrecnik je sezonski politicar koji se pojavio neposredno pred izbore i rekao da ce se povuci kada izgubi. Sta je sporno sa podsecanjem na njegove izjave?
  • Mike Nis

    03.06.2024 23:43
    Znaci sa tobom ne treba niko da se pozdravlja?
  • Fuj49

    03.06.2024 22:47
    Neki nisu objektivni
    @ w/e
    cool
    Nepostojeci predsednicki kanditat je rekao da ce se povuci iz politike ukoliko izgubi. Zbog cega se sada oglasava?

    Znam da voliš sendviče, ali moram da te pitam da li pamtiš koliko puta je av obećao nešto pa slagao? Ponoš je za njega gromada u svakom pogledu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija