AUDIO: Objavljen snimak navodnog razgovora Radoičića sa funkcionerkom Samoopredeljenja

Portal Nacionale iz Prištine objavio je navodni snimak razgovora nekadašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radoičića i funkcionerke pokreta Samoopredeljenje Mimoze Kusari Ljilja.
O postojanju ovog snimka se više meseci nagađalo u javnosti na Kosovu.
 
Slavko Simić: Stigao sam kod Milana, evo ti da se čuješ s njim.
 
Kusari-Ljilja: Ajde
 
Millan Radoičić: Je l' se čujemo?
 
Kusari-Ljilja: Da, čujem te.
 
Milan Radoičić: Kako ste?
 
Kusari-Ljilja: Da, imala sam nekoliko sastanaka u Skupštini. Sad sam slobodna, idem kući.
Predstavnici kosovskih opozicionih stranaka su ocenili neprihvatljivim telefonsku komunikaciju između šefice Ljilje i Radoičića, osumnjičenog za čitav niz kriminalnih aktivnosti.
 
 
Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Ardian Kastrati je na Fejsbuku opisao razgovor kao neprihvatljiv i izneo ozbiljne optužbe na račun premijera Kosova Aljbina Kurtija.
Prema Kastratijevim rečima, Kurtijevi postupci od 1999. godine služe interesima Srbije i Rusije i dodaje da "nije slučajno da u svom timu ima par Mimoza, Suroija, nećaka i nećakinje funkcionera komunista Jugoslavije koji uništavaju državu Kosovo".
 
Poslanik pominje i sankcije EU i SAD Vladi Kurtija kao jasan pokazatelj sumnjivih i neprihvatljivih političkih postupaka kosovskog lidera.
 
Na objavljivanje snimka razgovora Radoičić-Kusari reagovao je i Demokratski savez Kosova.
 
Poslanica ove stranke Doarsa Kica-Dželili je na Fejsbuku napisala da je šefica poslanika Samoopredeljenja "transformisala Radoičića iz teroriste u prijateljskog zemljaka".
 
"Premijer Kurti je 'oprao' ubicu Olivera Ivanovića, pretvorivši ga od ubice Albanaca u uspešnog državnika", napisala je Kica Dželili.
 
Opoziciona poslanica kaže da i pored toga što je zavesa pala, Samopredeljenje nastavlja ples lažnog patriotizma.
 
"U ovom svom plesu lažnog patriotizma imam samo jednu dilemu. Kako je moguće da tako drsko nastavljate ples i nakon što je zavesa pala?", dodala je Kica-Dželili.
Bivši generalni inspektor Kosovske obaveštajne agencije Burim Ramadani, reagujući na Fejsbuku, ocenio jr da je razgovor sa Radoičićem kršenje nacionalne bezbednosti.
 
Ramadani je zatražio od Kusari-Lile da podnese ostavku i prizna sve detalje.
 
"Otvorio sam put Tužilaštvu da radi svoj posao bez pritiska vlasti", napisao je Ramadani.
 
Portal Nacionale je tokom prošle godine objavio prvi deo razgovora njih dvoje.
  • Goran NS

    04.06.2024 08:17
    Money, money, money ... a ljudi su monkey, monkey, monkey

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.