Pavićević: Birači su kaznili nas i celokupnu koaliciju "Srbija protiv nasilja"

Izborni rezultat koalicije "Biram Beograd", koju čini deo koalicije "Srbija protiv nasilja", lošiji je nego što smo očekivali i ostaje nam da razmotrimo šta je dovelo do toga.
Tako je u Utisku nedelje na Nova TV rekao profesor Fakulteta političkih nauka i poslanik Zeleno-levog fronta u Skupštini Srbije Đorđe Pavićević.
 
"Preuzećemo odgovornost za to što smo doneli. To što je Dobrica Veselinović rekao je njegov lični čin, osećao je potrebu da to kaže. Mi ćemo položiti račun i platiti cenu", rekao je Pavićević upitan o izjavi Veselinovića da će preuzeti odgovornost.
Pavićević je ocenio kako je očigledno da su birači "kaznili i njih i celoukupnu 'Srbiju protiv nasilja'".
 
"Izborni rezultat je lošiji nego što smo očekivali, očigledno je da smo kažnjeni od strane birača u tom smislu, kao što je kažnjena celoukupna 'Srbija protiv nasilja'. Videćemo šta smo mi radili i ono gde smo grešili, a šta drugi. Tamo gde smo mi grešili, mi ćemo to javno reći", istakao je profesor, prenosi Nova.rs.
Pavićević je izjavio i da "ne misli da je odluka da izađu na izbore bila pogrešna".
 
"I to sam spreman da branim. Kao što ne mislim da taj famozni potpis (na dokument ProGlasa) za koji nas stalno prozivaju znači bojkot", poručio je on.
 
"Da li je bojkot najbolji način za borbu za izborne uslove, to je drugo pitanje. Možda i mi dođemo do zaključka da smo mi pogrešili, ali u ovom trenutku nemam taj osećaj", rekao je Pavićević.
 
Pavićević je naveo i da deli isti utisak sa koopredsednikom ZLF-a Radomirom Lazovićem, koji je naveo da je koalicija "Biram borbu" imala dva protivnika na ovim izborima - SNS i dojučerašnje koalicione partnere.
 
"Ova kampanja je vođena u takvim uslovima. Mi zaista nismo želeli da odgovaramo na sve te stvari i bili smo markirani na razne načine od uvreda do toga da nemamo moralno pravo da komentarišemo izbore nakon poraza", rekao je poslanik Zeleno-levog fronta.
  • Pele

    04.06.2024 12:11
    Li
    Narod vas je kaznio što niste jedinstveni.
  • Meni

    04.06.2024 11:18
    je
    Meni je lično drago7tragično, što ćemo pod režimom Aleksandra Vučića pored rezolucije o Srbrenici, oduzimanju Kosova deo po deo, ostati i bez R. Srpske......ima mesta u Beogradu, Novom Sadu, Nišu.....još mesta za Vas ljude, Dodik Vam pravi stanove ovde kod nas.
    Šteta, ali tako je kako je, Vi ćete sa Kosova i R. Srpske uživati na Beogradu na vodi, Novi Sad na vodi, Expo..........i kupićete stan u Miletovoj zgradi, kad prodate dedovinu.
  • Lexv

    04.06.2024 11:18
    razlozi
    Vise je razloga za ovakav fijasko opozicije na izborima. Pa da krenemo:
    1) Prestali ste da se borite da se bar 3 preporuke ODIHR-a ispune. Zar ste stvarno mislili da cete uspeti da dobijete bolji rezultat ako AV i dalje bude nosilac liste, i dalje imamo fantomske birace, i dalje zatvoreni mediji itd? Sami ste pristali na nefer borbu gde je protivnik u startu imao 20% glasaca vise od vas. A drugi deo opozicije vas je lepo upozorio da tako samo cinite time stetu demokratiji u Srbiji. Mislili ste da ce gradjani sa istim entuzijazmom da izadju i podrze krnju opoziciju a onda ste dobili samar biraca.
    2) Uzasno ste se amaterski poneli nakon decembarskih izbora. Infuzije, neki poluprotesti, kuknjava...Sve je to nas opozicione birace dovelo u stanje apatije i stav da ste politicki amateri i da je Vucic svetlosnim godinama ispred vas u organizaciji izbora, pracenju, logistici itd. Jednostavno, niste dorasli zadatku.
    3) Stalno ste mislili da ce neko cudo da se desi i da ce pravda pobediti. E pa nece. U stabovima SNS-a se 2 meseca odigavala zestoka kampanja, borilo se za svaki glas, delili se paketi pomoci ljudima, obilazili su od vrata do vrata a sta ste uradili vi? Gde je vasa kampanja? Gde je kontakt sa narodom?
    4) Pristali ste da ukljucite u svoje redove, npr. Novom Sadu, dojucerasnje protivnike kao LSV i POKS za koje svi znamo da bi sutra pretrcali u drugi tabor. Ukaljali ste svoje liste ljudima za koje ni rodjena majka ne bi glasala.
    Imam jos 10 razloga ali ne stane ovde u tekst.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f