Vučević: Očekivali smo bolji rezultat SNS u Nišu, ali smo svakako dobili najviše glasova

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević kazao je da su članovi te partije očekivali bolji rezultat na lokalnim izborima u Nišu.
Međutim, kako dodaje Vučević, njihova lista je "svakako dobila najveći broj glasova" i neće žuriti s formiranjem vlasti u tom gradu.
 
Vučević je gostujući na televiziji Hepi kazao da su na listi okupljenoj oko SNS u Nišu bili novi ljudi zato što su tom gradu potrebne promene.
"Mi smo krenuli da dajemo šansu novim ljudima u Nišu. Potpuno novog čoveka kandidovali smo za gradonačelnika. On (prvi na listi Dragoslav Pavlović) je doneo novu energiju (...) Nema nikakvog antagonizma prema Nišu. Posebnu pažnju smo posvetili tom gradu, ali je na nama da bolje iskomuniciramo sa građanima", kazao je predsednik SNS i dodao da se ta partija ne odriče nikoga ko je bi sa njima.
Niška Gradska izborna komisija (GIK) saopštila je rezultate izbora za odbornike Skupštine grada, prema kojima je najviše glasova i odborničkih mesta osvojila lista "Aleksandar Vučić - Niš sutra" 44,31 odsto glasova i 30 mandata od 61 u gradskom parlamentu.
 
Grupa građana "Dr Dragan Milić" osvojila je, prema podacima GIK-a, 24,49 odsto glasova, odnosno 16 odborničkih mandata, a koalicija "Biramo Niš" 16,12 odsto glasova, odnosno 10 mandata.
  • 4,5% > 44,5%

    04.06.2024 13:14
    Ako u Nišu koalicija Nada ima 4,5% onda joj sleduje 3 mandata, a ne 2. A ne da SNS sa 44,5% ima 30 mandata, nego u tom slučaju ima 29 mandata i opozicija je pobedila.
    Međutim problem nastaje da su uveče objavljeni ovakvi rezultati da Nada ima 4,5% , a onda sutradan da Nada ima 3,88% posle nekakvog dodatnog zapisnika, koji je neregularno ubačen po rečima opozicije.
  • BGD 011

    04.06.2024 13:13
    Crne kese lopovske
    Vucevicu, kakve ste to crne kese iznosili iz GIK-a u Nisu u toku noci bando lopovska udruzena da pljackate narod Srbij?!
  • Plaćač poreza

    04.06.2024 12:57
    U Nišu Srbe prevarila NATO stranka proklete Amerike, Engleske kraljice i Vatikana. Eto šta nam taj zapad radi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija