"A ko drugi": Šapić uveren da će ponovo biti gradonačelnik Beograda

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić je izrazio očekivanje da će njegova Srpska SNS biti na vlasti, u koalicijama, i u beogradskim opštinama Vračar, Stari grad i Savski venac.
"A ko drugi": Šapić uveren da će ponovo biti gradonačelnik Beograda
Foto: Beta/AP
"Očekujem da na sve te tri opštine SNS preuzme odgvornost za njihovo vođenje", kazao je Šapić za Radio televizju Srbiju.
 
Po prelimarnim rezultarima izbora, u te tri opštine, liste "Biramo borbu" i pokreta "Kreni promeni" bi mogle da formiraju vlast, uz podršku lista grupa građana i manjih stranaka.
Šapić je rekao da će u te tri opštine morati da se prave "neke koalicije", za razliku od drugih gde koalicija oko SNS može sama da formira vlast.
 
"Očekujemo da ćemo u svih 17 opština imati priliku da ih vodimo i da pruzmemo punu odgovornost", kazao je on.
Dodao je da "ne priča baš napamet", ali bez preciziranja, dok je, upitan da li će da bude gradonačelnik odgovorio: "A ko drugi, koliko znam mi smo pobedili".
 
Šapić je podsetio da je, kada je bio predsednik opštine Novi Beograd, imao zamerke na gradsku vlast, o kojima je otvoreno govorio.
 
"Ako dobijem priliku da vodim Grad, nikada neću dozvoliti da zbog naše različitosti trpe građani opštine koju bi eventualno vodio neko iz opozicije", kazao je Šapić.
 
"Odgovorno kažem, biću gradonačelnik svih Beograđana i od same opštinske uprave zavisi da li ćemo imati nekih problema", dodao je on i naveo primer da za osam meseci predstavnici opozicije u Privremenom organu nisu glasali ni za jednu odluku.
 
Svaki konstruktivna predlog, bez obzira ko ga ponudi, biću spreman da prihvatim, konstatovao je Šapić.
  • ztqpst

    05.06.2024 07:19
    Nije stvar u Sapicu vec u narodu.
    Ne razumem kako neko sa iole mozga u glavi moze birati ovog "politicara" na bilo koju funkciju a na samo za gradonacelnika?
  • xqt

    05.06.2024 07:02
    Definitivno
    šapić je skroman do imbecilnosti.
  • Siniša

    04.06.2024 20:59
    Bruka
    E Beograđani i nezaslužujete boljeg gradonačelnika kako ste izašli i glasali to ste i dobili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.