Koaliciji "Biramo Niš" omogućen nastavak uvida u birački materijal

Koaliciji "Biramo Niš" večeras je, ipak, omogućen nastavak uvida u birački materijal, a njihovi predstavnici su poručili da će u Gradskoj izbornoj komisiji (GIK) ostati celu noć, javlja Insajder.
Koaliciji "Biramo Niš" omogućen nastavak uvida u birački materijal
Foto: 021.rs
U međuvremenu je donet još jedan džak sa izbornim materijalom, uskoro će početi i sednica GIK, a predstavnici koalicije "Biram Niš" će nastaviti da pregledaju materijal, navodi Insajder.
 
Prethodno je kandidatkinja liste "Biram Niš" Dragana Milutinović saopštila da im u GIK-u ne dozvoljavaju da nastave da pregledaju birački materijal.
Milutinović je kazala da su članovci GIK-a u 20 sati obustavili dostavu izbornog materijala "jer je završeno radno vreme GIK".
 
Podsetila je na to da je radno vreme GIK tokom izbornog procesa od 00-24.
"Ne omogućavaju nam uvid u materijal, a to je pretpostavljam smišljeno jer smo apsolutno na svakom biračkom mestu koje smo pregledali našli najgore moguće zloupotrebe", rekla je ona.
 
Dodala je da su najveće nepravilnosti otkrivene u vezi sa glasanjem van biračkog mestima.
 
Dodala je da su podneli krivičnu prijavu protiv sekretarke GIK-a Marine Janković zbog, kako je navela, zloupotrebe službenog položaja i da su obavestili Više javno tužilaštvo.
 
"Pozivamo građane na strpljenje, ali i na to da brane svoju volju, jer ako su spremni da nam kradu glas, onda su spremni da nam kradu i budućnost", kazala je ona.
 
Predstavnici liste "Biramo Niš" ušli su danas u 16 sati u GIK, kako bi izvršili uvid u birački materijal.
 
Zahtev za uvid podneli su i predstavnici liste Grupe građana "Dr Dragan Milić".
  • Rade

    05.06.2024 09:04
    Zar vama nije jasno da kupuju vreme dok ne "nesrede"spiskove i listiće
  • R49

    05.06.2024 07:08
    Taman po meri
    @ Dex
    Mozete da dzonjate do prekosutra, ali nista promeniti necete. Vlast u Nisu pripada sns i ruskoj stranci

    Njima vlast a tebi buđavi sendvič.
  • Dex

    04.06.2024 23:47
    Mozete da dzonjate do prekosutra, ali nista promeniti necete. Vlast u Nisu pripada sns i ruskoj stranci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.