Šider: Preporuke ODIHR nisu poštovane, ako Vučić nastavi ovako, razmotrićemo ulazak u EU

Posmatrač na decembarskim izborima u Srbiji Andreas Šider izjavio je da je žalosno videti da se preporuke misije ODIHR u unapređenju izbornih uslova nisu poštovale i da nisu sprovedene.
Kako je rekao Šider, koji je i glavni kandidat Socijaldemokratske partije Austrije na izborima za Evropski parlament, žalosno je videti i da je predsednik države Aleksandar Vučić saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina.
 
"Ovo je žalosno, posebno ako se ima u vidu da je politički sistem u Srbiji poslednjih godina sve nestabilniji i da ga sve više karakterišu autoritarne tendencije. Izbori su sada i prilika da se predsednik Aleksandar Vučić i njegova stranka pokažu u kom pravcu žele da razvijaju zemlju", rekao je Šider za list Danas.
"Nadamo se da će Srbija pronaći put nazad na konstruktivan reformski put za vladavinu prava i demokratiju", rekao je on.
 
Šider je dodao da Srbija, "kao najveća država u regionu, ima i veliku odgovornost da obezbedi stabilnost i mir na Zapadnom Balkanu".
"Sadašnja vlast u Srbiji ide putem koji sigurno ne vodi bliže Evropskoj uniji. Ne samo da vidimo negativnu reakciju u pogledu demokratije i vladavine prava, već i Putinovog saveznika koji vlada u Srbiji. Ako Vučić nastavi da vodi politiku na ovaj način, pokušavajući da destabilizuje ceo region, moramo da razmotrimo posledice kao što je zamrzavanje procesa proširenja EU", poručio je Šider.
  • Saša

    05.06.2024 21:49
    Ih bre
    Da sme Vučko odrekao bi se Rusije kao što je to učinio sa Kosovom. Putin će da brani Kosovo
  • Zlateva

    05.06.2024 18:27
    Baš će ga kazniti!!
  • A sad adio!

    05.06.2024 16:34
    Zare @ To je vec gotova stvar, samo je pitanje tehnike, pravog trenutka i procedure. Referendum, 90% za briks i sutkarta u tur za ...... iz eu! Jedino cemo se ponekad upitati zasto smo im toliko godina dozvoljavali da nas kasape i pljackaju, ali najbitnije je da se to jednom za svagda presece!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija