Jovanović Ćuta: Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika podnela ostavku zbog pritiska Malog i Vesića

Direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Dubravka Đukanović podnela je ostavku pod pritiskom ministara finansija i građevinarstva, Siniše Malog i Gorana Vesića.
Jovanović Ćuta: Direktorka Zavoda za zaštitu spomenika podnela ostavku zbog pritiska Malog i Vesića
Foto: 021.rs
Ona nije želela da zgradi bivšeg Generalštaba u centru Beograda bude ukinut status kulturnog dobra, ocenio je danas Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka.
 
"Psihopate su rešile da prvo poklone zemlju američkim ofšor kompanijama, a sad vrše pritisak na žene da skinu zaštitu sa Generalštaba, da bi na njemu gradili javne kuće, džakuzi i kockarnice", rekao je Jovanović.
On je kazao da će ministar građevinarstva Goran Vesić "kad-tad" morati da pokaže ugovor koji je potpisao o "revitalizaciji" kompleksa zgrada Generalštaba uništenog tokom NATO bombardovanja 1999. godine.
 
"Kako si krenuo Gorane Vesiću, završićeš kao ministar za okopavanje kukuruza u Zabeli, jer sve što radiš su zbirke teških krivičnih dela", rekao je Jovanović.
Ocenio je da "svako ko je pošten i patriota", neće učestvovati u rušenju Beogradskog sajma i Generalštaba.
 
"Građani da budu spremni da fizički brane Generalštab, Sajam i svoj grad, obaveza je svakog poštenog građanina da zaustavimo ovaj zločin nad Beogradom", rekao je Jovanović.
 
Direktorka Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture Dubravka Đukanović podnela je ostavku na tu funkciju nakon što je uslovljena da podnese predlog za skidanje zaštite sa zgrade Generalštaba u centru Beograda ili da ode, objavio je juče Novi magazin.
 
Ekološki ustanak pozvao je ranije danas Srpsku akademiju nauka i umetnosti (SANU) da hitno organizuje skup na kome će eminentni domaći stručnjaci raspravljati o budućnosti Beogradskog sajma i zgrade Generalštaba.
  • Neko iz mase

    06.06.2024 10:54
    @Boki Voki
    Gde li si ti išao u školu? Pravopis ti je jača strana.
  • X

    05.06.2024 20:50
    @ Boki voki
    Ima li većeg, kako kažeš, rugla, a dodajem i neukusa od mimo volje Beograđana, nasilno izgrađenog Beograda na vodi?
    Što se tiče Generalštaba, Sajma, litijuma,svidelo se to nekom ili ne, Ćuta je u pravu.
  • Dovoljno?

    05.06.2024 20:36
    @ Mare
    Ako ne znaš koje je kulturno dobro Generalštab, raspitaj se. Zbog čega je u ovakvom stanju, valjda znaš.
    Prvo je porušen veliki deo predratnog Beograda, a sada se prešlo i na posleratni. Pored ostalog, ugroženi su Sajam, Generalštab, ...
    Na kraju će biti da Beograd nije ni postojao pre straobalnog Beograda na vodi u kome se stanovi kupuju, a malo ko u njima i stvarno živi.
    Sigurno je slično i u Novom Sadu.
    Što se tiče glasanja i volje naroda, to si u pravu. 22% Beograđana i 24% Novisađana se slaže sa ovakvim "urbanizmom" i "arhitekturom".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Da li Vučić ide na samit BRIKS-a?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a.