PSG: U Vlasotincu najmanja primanja, a sve veća komunalna poskupljenja

Poverenik Pokreta slobodnih građana (PSG) Miroslav Ljubenović je danas tražio da se obustavi sprovođenje odluke o poskupljenju komunalnih usluga i snabdevanja vodom u Vlasotincu.
PSG: U Vlasotincu najmanja primanja, a sve veća komunalna poskupljenja
Foto: 021.rs
U pisanoj izjavi Ljubenović je kazao da s prosečnom platom od 67.000 dinara, Vlasotince spada u gradove s najmanjim primanjem u Srbiji, a da ih od ovog meseca čeka novo poskupljenje komunalnih usluga i snabdevanja vodom za skoro 15 odsto koje stupaju na snagu od junskih računa, "dakle čim su prošli izbori vreme je za naplatu".
Dodao je da Vlasotinčani, kao stanovnici grada u kojem su primanja izuzetno mala, a visoka stopa nezaposlenosti "koja je mnogo veća od republičkog proseka", ni u kojem slučaju ne bi smeli da toliko plaćaju za osnovne potrebe kao što je pijaća voda.
"Vlast u gradu zaposeli su isti naprednjački funkcioneri koji su na toj funkciji bili i prethodne četiri godine, pored istog gradonačelnika i zamenika, ostala je ista i nebriga za građane", rekao je Ljubenović.
 
Dodao je da veliki potencijal Vlasotinca leži u poljoprivredi i turizmu, a da gradska vlast ne radi ništa za razvoj kapaciteta grada na korist svojih građana.
  • Srbin

    06.06.2024 22:15
    Udri po sirotinji
    Tako treba .Beogradjani,Novosadjani,Nislije , i skoro svi u Srbiji placaju sve komunalije upola manje a cak se i badava voze,a ovde u Vlasotincu i Leskovcu deru nas ovi prevoznici.Nikad nije bilo jeftinije otici do grada kolima no autobusom kao danas.
  • Voda skuplja van BG

    06.06.2024 10:47
    Svugde u Srbiji je voda skuplja 3 do 4 puta nego u Beogradu.
    A razlog je jer je naplata vode jedini prihod koji je ostao opštinama, i pošto ostali prihodi opština idu za Beograd, SNS paraziti nemaju od čega po malim opštinama da se naplate osim od naplate vode i poskupljenja.
    Tako da je apsolutna laž da je u Beogradu skuplji život nego u ostatku Srbije. Jer su u Beogradu jeftinije komunalije tj. voda je 3-4 puta jeftinija u BG, a struja se isto plaća.
    Ovo znači i treba svaki naslov da glasi da je u celoj Srbiji život skuplji nego u Beogradu, i pored toga što je velika nezaposlenost i mnogo manje plate onih malo ljudi što imaju posao
  • Koja

    06.06.2024 07:20
    Koja
    Da im je tako lose glasali bi drugačije i protiv ove vlasti! Jednostavno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija