RTS o vlasti bez sekunde kritike: Zbog čega se onda Vučić stalno "ljuti" na njih?

Javni servis Srbije primarno je usmeren na predsednika, vladu i vladajuću stranku.
RTS o vlasti bez sekunde kritike: Zbog čega se onda Vučić stalno "ljuti" na njih?
Foto: 021.rs
Tako su i domaći i strani posmatrači videli poziciju RTS-a u predizbornoj kampanji.
 
"Viđenje" vlasti potpuno je drugačije. Nezadovoljni radom RTS-a, predsednica Skupštine od ODIHR-a će tražiti dodatna pojašnjenja, a predsednik države je "ljut", već drugi put u nedelju dana.
Toliko ljut da preti prekidom pojavljivanja na javnom servisu, prenosi N1.
 
"Gospodine Manojloviću dobro veče, dobro došli u Oko. Hvala na pozivu", bilo je to poslednjeg dana predizborne kampanje.
I bilo je dovoljno da se predsednik naljuti na RTS. Otkazuje gostovanje u centralnom Dnevniku, uz poruku - zovite Savu. Dva dana posle izbora, ipak, dolazi u Dnevnik 2, a tamo opet - Savo.
 
"Ukoliko dozvolimo da se u Nišu izvrši prekrajanje zapisnika, to znači da nikada nećete moći da imate bilo kakave slobodne izbore", vest je o pozivu Sava Manojlovića opoziciji koju je emitovao RTS.
 
Voditeljka RTS: Izbori su završeni.
 
Vučić: Meni je žao što sam pristao da govorim za RTS izvinjavam se gledaocima što sam došao u RTS, posebno i posle ovoga što se i večeras, priredili, ali ću na profesionalan način obaviti svoj posao.
 
I dok se predsednik javno ljuti, predsednica parlamenta ide korak dalje. Najavljuje da će od misije ODIHR, tražiti dodatna pojašnjenja onog dela njihovog izveštaja u kome se konstratuje da su mediji u kampanji bili naklonjeni vlasti.
 
"Javni servis je do te mere bio naklonjen opozicionim strankama, da ja zaista ne znam tačno šta bi bilo ko iz ODIHR očekivao, a da bude fer trka u medijskom smislu", izjavila je Brnabić za TV Prva.
 
Tvrdnjama o nefer utakmici Ana Brnabić prilaže i računicu.
 
"Vi imate debatnu emisiju na RTS-u koja je tri na jedan, mislim da je Reč na reč - i vi onda imate opoziciju koja ima 45 minuta i predstavnik naše liste koji ima 15 minuta", kazala je Brnabić.
 
Predsednica parlamenta da stvarno želi promenu i primenu onoga o čemu ODIHR priča, ona bi se totalno drugačije ponašala, a ne bi prosto tražila dlaku u jajetu vezano za RTS, smatra Zoran Gavrilović iz BIRODI.
 
Da je predsednica Skupštine našla dlaku u jajetu, svedoči moniting BIRODI tokom predizborne kampanje.
 
"Poslednjih 15 dana u dnevniku RTS vlast je bila predstavljena nešto manje od 69 minuta, a opozicija nešto više od dva minuta, tako da ne možemo nikako govoriti o tome da je na bilo koji način vlast bila diskriminisana, a opozicija promovisana", rekao je Gavrilović.
 
Monitoring pokazuje i da je na Javnom servisu o vlasti nije bilo ni jedne negativne sekunde. Opozicija koju smo videli minimalno - i to minimlano bila je predstavljena neutralno.
  • Jogi Letač

    06.06.2024 10:26
    Kamo sreće da ispuni pretnju da neće dolaziti na RTS, ali ništa od toga. Samo se folira, eto njega za par dana da nam održi monolog.
  • Zika zivac

    06.06.2024 07:34
    posteno
    Vodja naroda u pocetku je bio od poverenja, zatim od zakona. Na kraju postao lik BEZ VERE I ZAKONA. POSTAO "DRZAVA TO SAM JA".
  • Nikola

    06.06.2024 06:40
    *
    Zato što lažima sebe i svoju stranku želi da predstavi kao neke koji i pored medijskog mraka uspevaju da pobede na izborima. Gebelsovim metodama od zločinca prave žrtvu. Od kada su na vlasti ni jedni izbori nisu prošli bez skandala i lopovluka. A gospodu iz RTS počev od direktora pa do reportera treba da bude sramota.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.