Manojlović: Vratićemo mandate u Skupštini Beograda i u opštini Novi Beograd

Lider pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović saopštio je da je taj pokret doneo odluku da napušta Skupštinu Beograda i opštinsku skupštinu Novog Beograda.
"Zbog izbornih mahinacija koje su se desile odbijamo da učestvujemo na ovaj način u potpunom kršenju Ustava i demokratije koja se dešava. Na ovim izborima dešavale su se nepravilnosti, imali smo situaciju da predsednik kmeči kad dobijete 30 minuta godišnje na RTS-u, duple spiskove, ali sada imate u Nišu prekrajanje izbornih spiskova, isto na Novom beogradu, Starom Gradu, Vračaru i u Čačku. To je direktan uvod u diktaturu", rekao je Manojlović i dodao da je skoro nemoguće da rezultati na svakom mestu "budu naštelovani u korist vladajuće koalicije".
Ukoliko vlast odustane od svog "puta u diktaturu", onda će prestati razlozi za to, rekao je Manojlović na konferenciji za novinare.
 
"Tehnički će mandati biti verifikovati, a onda će biti napuštena Skupština, odborničke naknade iz budžeta nećemo prihvatiti, ali prihvatićemo tehnički jer bi ostavkama i proces dugo trajao i naši mandati završili i strankama na vlasti", rekao je Manojlović.
Kada je reč o Nišu, "Kreni-promeni" neće napuštati gradsku skupštinu jer bi time naštetio građanima, a o pravcima borbe u Nišu odluke će doneti lokalni pokreti, rekao je Manojlović i dodao da je podneto 30 prigovora i da se borba nastavlja.
 
Dodao je da su o ovim koracima obaveštene sve opozicione liste, i da će sa građanima nastaviti borbu i za Beogradski sajam i za Ekspo i protiv Rio Tinta, i da će se boriti i na sledećim izborima.
  • Cccc

    06.06.2024 18:01
    Sto si izlazio,nema vraćanja...
  • pajo patak

    06.06.2024 13:39
    e baš neću sa vama da se igram
    u novom vrtiću.
  • Lala

    06.06.2024 13:19
    A u Novom Sadu ćete zadržati mandate jel?
    Lepo je kad leže odbornička naknada za osam odbornika!!
    Tu nije bilo neregularnosti, šta je sa kol centrom na novosadskom sajmu, šta je sa pronađenim rancem sa biračkim spiskom?
    Sram te bilo, demagogija! Ostavke i u NS onda od strane Kreni-promeni!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.