Predsednik GIK-a u Beogradu: Proverom zapisnika utvrđeno da nema nepravilnosti

Predsednik GIK-a u Beogradu Zoran Lukić saopštio je da dodatnom proverom zapisnika koju je zatražila lista "Kreni-promeni" nije zabeležena nijedna nepravilnost koja bi ugrozila legitimnost izbora.
Predsednik GIK-a u Beogradu: Proverom zapisnika utvrđeno da nema nepravilnosti
Foto: 021.rs
Lukić je za Beoinfo rekao da se, od ukupno prebrojanih 27.379 glasačkih listića, ispostavilo da jedan glasački listić nije odgovarao zapisniku sa biračkog mesta.
 
"Jedan glas iz džaka nije odgovarao zapisniku sa biračkog mesta, već je greškom upisan pogrešnoj izbornoj listi, koja ga nije osvojila. Izborna komisija je konstatovala da je to jedina greška i okarakterisala je kao 'laku', jer ni na jedan način taj jedan izborni listić, u odnosu na 27.379 prebrojanih sa 15 biračkih mesta, nije ugrozio legitimnost izbornog procesa", ocenio je Lukić.
Kako je naveo, lista "Dr Savo Manojlović-I ja sam Beograd - Kreni-Promeni" tražila je kontrolu zapisnika o radu i uvid u vreće sa glasačkim listićima po uzorku za više od pet odsto biračkih mesta u Beogradu.
 
"Gradska izborna komisija omogućila je uvid u izborni materijal za tražena 63 biračka mesta, sa najviše upisanih birača, što iznosi i više od pet odsto od ukupnog broja biračkih listića", izjavio je Lukić. 
Dodao je da je formirana komisija u kojoj su bili i svi predstavnici liste "Kreni-promeni" i da je provera biračkog materijala počela 5. juna u 19.00.
 
"Nakon pregledanih 15 biračkih mesta i isto toliko zapisnika, na kojima pravo glasa ima ukupno 27.379 birača, Marija Manojlović, predstavnica liste 'Dr Savo Manojlović-I ja sam Beograd - Kreni-Promeni', tražila je da se odustane od daljeg uvida u birački materijal", rekao je Lukić. 
  • Stojko

    06.06.2024 19:01
    Promena sistema bezuslovna
    Da li ste mislili da ce reci da je Gik pogresio?
    Naravno da ne
    Sve je.u redu i kod jednih i drugih
    Sramota na sta smo dosli
    Da Vam jednu te istu stvar tumace na razne suprotne načine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.