Rajić: Mi državu više nemamo i sada je to jasno svima

"Mi državu više nemamo i nakon ovoga je to jasno i onome kom eventualno nije bilo jasno pre", kaže advokat Jovan Rajić.
On za N1 ističe da ne zna kako će se završiti provera izbornog materijala koja se dešava u Nišu, ali u pojedinim beogradskim opštinama.
 
"Prethodnih dana oglasio se novi predsednik SNS i rekao je da neće žuriti sa većinom, imali ste danas, čini mi se, predsednika koji je rekao da je za njega izborni proces završen, što verujem da jeste tako. Tako da oni s te strane čekaju, vagaju da vide kakva će ta kontrola štete biti i šta će morati da rade, da prikriju ovu novu krađu", kaže Rajić.
Prema njegovom mišljenju, neophodno je napraviti konsenzus u društvu i to ne političke prirode, nego, kako kaže, društveni konsenzus.
 
"Mi državu više nemamo. Nakon ovoga je to jasno i onome kom eventualno nije bilo jasno pre toga. Dakle, mora se naći neki najmanji zajednički sadržaj za sve društveno relevantne grupe koje zanima perspektiva ove zemlje. Tu mislim na Proglas, mislim na nevladine organizacije, mislim i na političare naravno koji treba da budu nosioci toga i da to sve iznesu. Ova država više nema odlike koje jedna nezavisna država ima", istakao je Rajić.
Komentarišući kol centre SNS-a, Rajić je rekao da je tačno da sami po sebi oni nisu sporni, ali da su problem podaci do kojih oni dolaze.
 
"Sam kol centar, kako je rekao i predsednik Vučić i neki članovi SNS-a, nije sporan, to je tačno. I prethodne vlasti su imale kol centre, jesu i to je tačno. Kažem, dva glavna problema su podaci do kojih oni dolaze, dakle oni ne zovu svoje sigurne glasače, oni zovu sve birače koji se nalaze na tom spisku i gde, videli smo ima nekih koji nisu njihovi simpatizeri. Dakle otkud njima informacije o ljudima koji nisu dostavili te podatke i saglasili se s tim da se oni koriste", navodi on. 
 
I druga stvar koja je sporna, dodaje, jeste kol centar unutar 48 sati pre održavanja izbora. 
 
"Zakon o lokalnim izborima jasno kaže da je tih 48 sati pre održavanja izbora zabranjeno pozivati ljude da glasaju za određenu političku opciju. Prema tome nije niko protiv kol centra kao takvog. I da napomenem treća stvar, kako ste došli do toga da kol centar organizujete u javnom prostoru, u sportskim centrima. Oni kažu platili smo halu, ako ste platili sve super. Objavite ugovor, pokažite izvod iz banke gde je to plaćeno 5-7 dana pred izbore. A ne da dolazite kada dođu novinari da naškrabate neki ugovor u kancelariji i da to pokažete bez delovodnog broja, bez ničeg i da kažete evo imamo ugovor", kaže Rajić.
  • Б

    08.06.2024 19:39
    Подсети ме шта то беше држава
    Да ли смо имали државу кад смо се задуживали као пијани милијардери? Кад смо се након 8. седнице сетили да смо Срби, дакле понижени, увређени а небески народ? Кад су хорде разуларених демонстраната урлале пред Бановином "Срушићемо Устав!"? Кад ме је војна полиција јурила да ослобађам Вуковар и друге "вековне српске земље"? Кад је Слоба добијао изборе у чисто албанским срединама са 103% гласова, кад је Шешељ витлао пиштољем, кад је НАТО бомбардовао Србију без одобрења УН (опет у рат, нема ко други), кад је Служба пустила Слобу низ воду и пригрлила ДОС, кад су фабрике распродаване за 1Евро, кад се Тадић загрлио са Дачићем, кад је Никезић имао 6 функција, кад се свето дешавало, да ли смо имали државу? Вучић је последица.
  • Miloš

    08.06.2024 16:35
    Imamo državu ali očigledno ne po tvom ukusu.Što ne izadješ na izbore,pobediše i vodiš državi kako ti zamišljao? Ovako sediš sa strane kibicuješ i prosipaš pamet.
  • Пантелија

    08.06.2024 11:46
    Банана држава
    Нисмо ми банана држава ....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.