Dr Milić o opoziciji: Ako imate građane koji su prevareni iks puta, kako mislite da vam veruju?

Ako Niš sada pređe u ruke opozicije, sledeća izborna utakmica za tri, četiri godine više neće biti naša četiri igrača naspram njihovih 18, nego će biti 11 na 11.
To je u Utisku nedelje poručio dr Dragan Milić, koji je sa svojom istoimenom grupom građana učestvovao na lokalnim izborima u Nišu. On je ponovo pozvao vladajuću Srpsku naprednu stranku da "prizna poraz na ovim lokalnim izborima".
 
"Ono što je nesumnjivo je da ćemo mi da iscrpimo sva moguća pravna sredstva, koliko treba i šta treba", rekao je dr Milić, prenosi Nova.rs.
Na pitanje da li njegova grupa građana na kraju može da se dogovori sa SNS-om o zajedničkoj vlasti, dr Milić je rekao da oni sa SNS-om mogu da se već sad dogovore o tome da naprednjaci priznaju izborni poraz.
 
"Šta da se dogovorim? Zajednička vlast? Oko čega? Sa ljudima koji su bili bahati i koji su uništili naš grad? Da li mislite da na to imam pravo? Možemo da se dogovorimo odmah danas ili sutra da (SNS) priznaju poraz", rekao je dr Milić.
Dr Milić poručuje SNS-u da im je "ovo pravi trenutak da priznaju realnost", dodavši da cela opozicija u Nišu ima više glasova nego što ima SNS i koalicija okupljena oko te partije (Socijalistička partija Srbije, PUPS, Pokret socijalista i ostali).
 
"Mi smo se tukli sa moćnom organizacijom. Oni nemaju većinu, jer ako neko ima 3.000 više glasova, onda ne možete imati većinu", rekao je on.
 
"Na osnovu papira koje mi imamo, a gde Gradska izborna komisija kaže da su naši zahtevi nejasni, pa sad ne znam da li treba zahteve da napišemo na ruskom ili kineskom da bi bilo jasnije. Navešću primer biračkih mesta 10 i 18. Na biračkom mestu broj 10 imate prepravljen broj ukupnog broja listića na 854, a da je u orginalnom bio 841 listić. Tu je 13 listića više ubačeno i jasno se vidi da je za Rusku stranku prepravljeno, ova stranka ima sedam glasova iznad cenzusa. Zatim, imate na biračkom mestu broj 18 kod ljudi koji su glasali činjenicu da glasanje nije rađeno u skladu sa formularom kako zakon predviđa", dodao je on.
 
Dr Milić je naveo da neophodno da se u srpskoj opoziciji napravi "rekompozicija i rebrendiranje" kako bi pobedila.
 
"Ako imate građane koji su prevareni iks puta, kako mislite da vam veruju? Imate situaciju u decembru gde je opozicija izašla ujedinjena i ostvarila dobar rezultat. Ja sam glasao za opoziciju tada, a onda neposredno nakon toga dolazi do svađe i podele. Ja nemam pravo da im delim savete, ali sam tada kao građanin doživeo ogromno razočarenje. Neophodno je da se napravi rekompozicija, odnosno da se opozicija rebrendira i da postane nešto potpuno drugačije od ovog", rekao je on.
 
Govoreći o protestima, on je ponovio da ih neće biti.
 
"Tih protesta o kojima tako pričaju, njih neće biti. Neće biti niških krvavih glava, kao što neće pući nikakav prozor", rekao je dr Milić.
 
Tužiteljka Bojana Savović istakla je da bez vladavine prava nema demokratije i da je ona stub svega.
 
"Mi to ovde nemamo i to smo izgubili. Ja bih volela da institucije rade, ali smo videli tokom izbora u decembru u Beogradu - podnete su krivične prijave sa dokazima, a ni pet meseci kasnije nemamo ni slovo o tome", rekla je ona.
 
Savović je navela da je razočarana podelom opozicije.
 
"Opozicija preko puta sebe nema državu i sistem, ali nažalost stalno imamo utisak da se borimo protiv neke mafijaške organizacije koja koristi državne resurse i ne radi ništa što bi jedna država trebalo da radi", kazala je ona.
Savović je istakla da je teško boriti se protiv takvog sistema.
 
Glavni i odgovorni urednik nedeljnika "Vreme" Filip Švarm istakao je da je za njega neobjašnjivo da Srpska napredna stranka, "koja je zapušila svaku poru u srpskom društvu", ne može da dopusti da izgubi neku mesnu zajednicu.
 
"To je neka vrsta patologije. Slobodan Milošević je vodio državu kako je vodio, ali je dozvolio da izgubi jedan grad, pa drugi. Mi imamo lokalne izbore koji su postali mera apsolutno svega. Vodi se državna kampanja, a lokalna pitanja su zatrpana Rezolucijom o Srebrenici ili Svesrpskim saborom", dodao je on.
  • JazzAIR

    12.06.2024 16:46
    ponekad se zaista kao čovek, postidim što živim u Srbiji. Ovo sve više nema smisla. Možda bi trebalo da se iselimo svi iz Niša, poput stanovnika grada Tila na jugu Meksika koji su se jednostavno iselili zbog terora tamošnjih bandi. Meni je lično žao što nisam otišao u neku drugu,normalnu zemlju još davnih dana..tamo gde se građani poštuju kao i njihova volja..
  • Hahaaa

    10.06.2024 14:29
    Dobri doktor
    Sve mi se čini da je jedino rešenje izvinjenje svih koji su pljuvali onog što ga "pomeneš ako hoćeš" i da ga puste, koliko god mašinski mozak nije za politiku, da vodi ovu borbu. Ako stvarno želimo da ovom dođe kraj? A svi koji o gospodinu doktoru razmišljaju kao o pacifisti neka se zapitaju koja je razlika između njegovih stavova i onog odlaska dotičnog na kanabe kod AV? Jedino u tome što su od doktora mediji mesecima pre ovoga pravili žrtvu i heroja a od mašinca lopova. Verovatno po nalogu istog upravnika.
  • Reaktor

    10.06.2024 13:33
    još jedan preletačević
    Presvuku ga, doteraju, namontiraju, k'o u Troji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Put Borisa Tadića: Ni svemir nije granica

Na poziciju nezavisnog neizvršnog direktora kompanije u oblasti svemirske tehnologije i zemaljskih aplikacija imenovan je bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Sedište kompanije je u Hong Kongu.