Vulin u zvaničnoj poseti Moskvi

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Moskvi sa zamenikom ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandrom Gruškom o Rezoluciji o Srebrenici i Rezoluciji 1244.
Vulin u zvaničnoj poseti Moskvi
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Vulin je u višednevnoj zvaničnoj poseti Moskvi.

Vulin je istakao da je Rusija iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda i izrazio zahvalnost na podršci Rusije Srbiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i glasanju protiv, kako je naveo, "sramne rezolucije o Srebrenici".
On je rekao da "Srbija visoko ceni principijelnu i doslednu podršku Rusije u očuvanju teritorijalnog integriteta Srbije i njenih nacionalnih interesa, kao i bezuslovno poštovanje Rezolucije 1244 koja je usvojena na današnji dan 1999. godine".
 
Vulin se sastao i sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Sergejom Šojguom.
 
Tokom razgovora sa Šojguom, Vulin je izrazio zadovoljstvo što će nastaviti saradnju i partnerstvo po pitanju bezbednosti dve države, navodi se u saopštenju.
 
  • Živojko

    11.06.2024 08:15
    Marko Milošević mu bio prevodilac i vodič po Moskvi?!
  • Mille

    11.06.2024 07:56
    Otisao u vojsku??
  • R49

    11.06.2024 07:54
    ProviDNO
    vođa ne sme da ode u Moskvu, pa je voolin njegov dubler.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.