Ivanka Popović (Proglas): Ne znam kad će sledeći izbori, kako se za njih spremamo doći će prebrzo

"Postizborna atmosfera u Srbiji izgleda depresivno", kaže univerzitetska profesorka i članica Proglasa Ivanka Popović.
Ivanka Popović (Proglas): Ne znam kad će sledeći izbori, kako se za njih spremamo doći će prebrzo
Foto: Medija centar Beograd
"Takva je za većinu nas, dosta smo istrošeni i iscrpljeni, neki su razočarani više, neki manje. Ali ne smemo da pobegnemo od stvarnosti, okolnosti su još gore, vlast će učiniti sve da učvrsti svoje pozicije", rekla je ona za N1.
 
Popović je dodala da društveni dijalog mora da ostane otvoren, da bismo se suočili sa sledećim izbornim ciklusima.
 
"Moramo da radimo na oslobađanju od straha kod ljudi. Jer on sada postaje realan strah, prepreka za društveno delovanje, a s druge strane biće ono – prvo su došli kod njega, ćutali smo…", navela je.
Na konstataciju da je Proglas pre samih izbora odlučio da se povuće iz javnog delovanja, što su neki shvatili da ne treba da se izađe na izbore, a drugi pak da treba, Popović je rekla da je to bio trenutak kada je svaki građanin morao da odluči za sebe.
 
"Mi rado želimo da čujemo iskustva i preporuke drugih, ali ovo je situacija u kojoj je svako za sebe morao da donese odluku. Ja ne znam ko je iz Proglasa išao da glasa ili nije, ali sigurno je da niko nije želeo bojkot izbora, želeli smo jedinstvo opozicije, što se nažalost nije desilo i opozicija mora sada da vidi kako će dalje", naglasila je Popović.
 
 
Prema njenim rečima, "lako je da svi mi koji ne učestvujemo na izborima budemo pametni".
 
"Lako je biti pametan, naročito posle svega. Nije korektno, ali je činjenica da se Proglas zalagao za poboljšanje izbornih uslova, da dođemo do nekih koliko-toliko fer uslova. Kada je bilo jasno da do toga neće doći, nije bilo na nama da sugerišemo bilo šta, bilo kome. Nismo hteli da se sklonimo, ali nismo imali to moralno pravo", navela je Popović.
 
Dodaje da će Proglas krenuti dalje da razgovara sa svim društvenim akterima.
 
"Mora da se radi dalje na tim pregovorima. Problem je što mi nemamo neke dugoročne strategije, a ovo je baš trenutak da moramo da se usredsedimo na dugu i tešku borbu za promenu društvenih okolnosti. Nisam sigurna kada će sledeći izbori da budu, ali imajući u vidu kako se mi spremamo za njih, oni će doći prebrzo, to je sigurno", navela je Popović.
  • Zoran

    11.06.2024 16:27
    Do 2027 ko živ ko ....al sam siguran da ovaj proglas neće postojati.A i koja mu je svrha.Samo pričaj,priča,filozofiraj i tako u krug (dvojke) a od toga nema nikakve vajde.
  • NN

    11.06.2024 15:31
    karijera
    Zanimljiva je karijera ove dame. Bila je rektorka 2018. godine, dakle u vreme ove vlasti. Sad, verovatno niko ne misli da se na tu funkciju može doći kao najbolji naučnik, najistaknutiji profesor i sl. Naravno da ne misli. Dalje, genetski je izgleda sklona učešću u teškom i odgovornom poslu vršenja vlasti razne fele. Deda joj je bio ban, otac diplomata! Za vreme raznih vlasti.
    Sad, da je proglas baš perspektivan, ne bi se reklo, ali ima vremena do sledećih izbora da se bira neka druga kolona!
  • Voja

    11.06.2024 09:19
    Šansa
    Opozicija je propustila poslednju priliku da nešto uradi na izborima.Za sledeće izbore je pitanje da li će ih biti u takvoj postavci?Svakim novim ciklusom i propuštenom prilikom opozicija više slabi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

SBB: Oseti slobodu uz EON pakete

SBB kompanija je danas započela novu marketinšku kampanju kojom predstavlja sve prednosti EON paketa, uz koje korisnici imaju jedinstveno iskustvo gledanja televizije, super brz internet i digitalnu f