Republički geodetski zavod koristi veštačku inteligenciju u borbi protiv mita i korupcije

Republički geodetski zavod (RGZ) počeo je primenu međunarodnog ISO 37001 standarda protiv mita, a za potrebe potpune i efikasne implementacije koristi se i veštačka inteligencija, saopšteno je danas.
Republički geodetski zavod koristi veštačku inteligenciju u borbi protiv mita i korupcije
Foto: 021.rs
"Stav RGZ je nulta tolerancija prema mitu i korupciji", naglašeno je u saopštenju.
Za rukovodioce službi katastra nepokretnosti iz cele Srbije organizovana je radionica kako bi se stekla neophodna znanja i veštine za primenu tog ISO standarda u svakodnevnom poslovanju.
Ističe se a je RGZ "istinski opredeljen za sprečavanje, otkrivanje i reagovanje na mito" i krajem prošle godine sertifikovan je prema ISO 9001, 27001 i 27701.
 
"Jedan od najvažnijih koraka u unapređenju našeg poslovanja je uvođenje veštačke inteligencije za primenu i implementaciju ISO standarda. To inovativno rešenje omogućava da RGZ brže i efikasnije identifikuje potencijalne rizike i nepravilnosti, što dodatno jača našu borbu protiv korupcije, s ciljem da građanima Srbije pružimo što kvalitetnije i sigurnije usluge", naglašeno je u saopštenju.
  • Davor

    11.06.2024 13:02
    Nisam se ismejao ovako, ima vec...
    Totalno za rubriku "Nije parodija".
  • Gimme Shelter

    11.06.2024 12:14
    Dok je u katastru NS radila gospodja dragica Pejović,taj katastar je funkcionisao. Kako je gospodja presla u Pokrajinu,pa se penzionisala taj katastar pravi vise problema ,nego što neke koristi imamo od njega.
  • Nobo Naselje

    11.06.2024 11:11
    Ne mogu mrvu ljudske inteligencije da primene u rešavanju sporova, oni će veštačku ?
    Hahahahahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.