Martinović i Rističević sutra sa malinarima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović najavio je da će sutra, 13. juna još jednom razgovarati sa malinarima.
Martinović i Rističević sutra sa malinarima
Foto: Pixabay

Martinović će razgovarati predstavnicima udruženja proizvođača malina iz cele Srbije o otkupnoj ceni maline, saopštio je danas njegov kabinet.

Sastanak je u 12.00 sati, a prisustvovaće mu i predsednik Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević.
Resorno ministarstvo očekuje da će se sva pozvana udruženja odazvati i da će još jednom svi zajedno sagledati sve probleme koji postoje u malinarstvu i doneti "odluku o kreiranju dugoročne poljoprivredne politike" u oblasti malinarstva da se narednih godina ne bi susretali sa istim problemom, da se pred i u toku sezone berbe malina razgovara, isključivo o otkupnoj ceni maline.
 
"Ministarstvo je čvrsto opredeljeno da u saradnji sa proizvođačima i otkupljivačima maline, drugim državnim organima, kao i naučnim institucijama u oblasti voćarstva, pristupi izradi dugoročne strategije o malinarstvu, sa ciljem da pruži podršku kako malinarima, tako i hladnjačarima, da udruženim i zajedničkim naporima ostvare uspeh na vrlo zahtevnom i izazovnom evropskom i svetskom tržištu malina", navedeno je u saopštenju.
  • Jacovitti

    12.06.2024 18:59
    Martinović i Rističević?
    Uuuuu... Ko to sastavi?
  • Gari

    12.06.2024 18:51
    Rističević taj još uvek......
  • Lala

    12.06.2024 18:44
    Auu
    Ko je ministar,a i predsednik odbora nije ni čudo da je ovakva situacija u poljoprivredi

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija