Direktorka škole u kojoj je đak napao nastavnicu: Škola odmah postupila po protokolu

Učenik šestog razreda Osnovne škole "Vasa Pelagić" u Beogradu fizički je nasrnuo na nastavnicu muzičkog vaspitanja.
Direktorka škole u kojoj je đak napao nastavnicu: Škola odmah postupila po protokolu
Foto: 021.rs
Kako Biljana Vujić, direktorka ove obrazovne ustanove kaže za N1, preduzeti su svi koraci u okviru važećih propisa.
 
Kako je navela, u toku je utvrđivanje svih činjenica i okolnosti u vezi sa napadom na nastavnicu.

"Škola je odmah postupila po utvrđenim procedurama, u skladu sa Protokolom o postupanju u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje i događaj prijavila nadležnim institucijama", kaže direktora Vujić.

Kako podseća N1, Aleksandra Stanković, nastavnica muzičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Vasa Pelagić", koju je verbalno i fizički napao đak, ispričala je da je u pitanju učenik koji je već pod nekom vrstom nadzora i nema primerno vladanje.
 
"Uputila sam ga kod razrednog starešine jer je na času pušio elektronsku cigaretu i sa njim je otišao kod zamenika direktora, koji je bio u školi u popodnevnoj smeni. Učenik se vratio posle desetak minuta i nastavio da se šeta po učionici, a kada sam ga opomenula da ne sme da se šeta na času, prišao mi je i uz reči ‘marš tamo, ko te šta pita’ i uz psovke me odgurnuo. Mogao je i neko dete da zakači i ko bi bio kriv? Ja, jer se sve desilo na mom času", ispričala je ona za Danas.
  • Lala

    13.06.2024 17:11
    Muka
    Skolstvo je uzasno i nastavnicki kadar i deca svi se bahato ponasaju.Deca nevaspita,roditelji nezainteresovani a ni nastavnici nisu za pohvalu. Kasne na cas, psuju, vicu, omalovazavaju,prvi oni ne postuju pravila a ocekuju postovanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.