Optužnica protiv devotoro: "Prljavi" novac ulagali u luksuzne nekretnine

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv devet okrivljenih koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnih dela.
Optužnica protiv devotoro: "Prljavi" novac ulagali u luksuzne nekretnine
Foto: Pixabay
Oni se terete i za više krivičnih dela pranja novca, kao i navođenja  na  overavanje neistinitog sadržaja, prenosi Danas.
 
Optužnica je podignuta protiv Ljubomira Romanova, M. R, E. R, I. R, L. R, M. N, B. R., R. K. i C. J.

Okrivljeni se terete da su novac koji je potekao iz kriminalne delatnosti okrivljenog Ljubomira Romanova po Ujedinjenom Kraljevstvu i kriminalnom delatnošću okrivljenog R. K. po Švajcarskoj ulagali u kupovinu većeg broja luksuznih nepokretnosti kao i kupovinu većeg broja skupocenih vozila ili drugih pokretnih stvari čime su u legalne novčane tokove ulagali nelegalan novac u iznosu od minimum 2.422.255 evra.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je na dan donošenja naredbe o sprovođenju istrage 20. decembra 2023. godine, blokiralo je račune i zabranilo raspolaganje nekretninama za koje se sumnja da su stečene od kriminalne delatnosti, privremeno oduzelo skupocena vozila i druge pokretne stvari od okrivljenih.
 
Optužnica je predata na potvrđivanje Višem sudu Posebno odeljenje za organizovani kriminal u Beogradu.
  • w/e

    12.06.2024 19:39
    montop
    Da li ce se nadlezni organi oglasiti po pitanju stotine pausalaca koji izvlace kesh za SNS firme kojima se ne placa porez?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija