Pregovori završeni bezuspešno, radnici Jure nastavljaju štrajk, u manjem obimu

Posle više sati, bez uspeha su završeni pregovori u fabrici Jura, na kojima su sa sindikalcima razgovarali predstavnici menadžmenta i Mira Basta iz Ministarstva rada.

Dogovor o zahtevima radnika da bude povećana plata i popravljeni uslovi za rad, nije postignut, prenosi N1.

Predstavnici sindikata kažu da su zamolili radnike da obustave štrajk i sačekaju razgovor sa najvišim menadžmentom kompanije, koji danas nije prisustvovao sastanku.
Radnici su predlog odbili, kažu da štrajk nastavljaju, ali u manjem obimu – po sat vremena dnevno, do sledećih pregovora najavljenih za petak.
 
Deo radnika Jure od juče je u generalnom štrajku. Traže povećanje plate, toplog obroka ali i higijenske uslove dostojne čoveka, poput toga da redovno imaju toalet papir i sapun u toaletima.
  • Ja

    13.06.2024 18:12
    Kada je u Srbiji ukinuto samoupravljanja? Izgleda da smo zaboravili da smo glasali za kapitalizam. Sada je i kod nas. Radnici imaju izbor - radite ili ne radite. Kad nije bilo firmi svi sungačamili kako ima nezaposleni. Kad su zaposleni mala im plata. Za platu mora da se radi.
  • Bunt

    13.06.2024 07:50
    Podrška!
    Podrška! U 21. veku radnici nemaju toalet papir i sapun u wc-u i menadžment kaže da ne može to da im obezbedi. A plate naravno mizerne od kojih se ne može normalno živeti. Pa treba da zaključate fabriku i odete svi kući. I tako sve dok se viši menadžment ne seti da dođe da porazgovara sa vama. Ako sami sebe ne poštujete, neće vas ni niko drugi poštovati.
  • Mr. No

    13.06.2024 07:16
    Kuda plovi ovaj brod
    XXI vek!
    Čoveče, i dalje novac vlada tvojom svešću, druge ljude smatraš sredstvom da dođeš do novca, gaziš preko dostojanstva drugih i ponosiš se moći koju misliš da imaš.
    Radnici sve što treba da urade je da ne odustanu od borbe za dostojanstvene uslove rada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Ruski kulturni centar otvoren u Čačku

Ruski kulturni centar, koji će imati školu ruskog jezika, biblioteku s delima autora iz te zemlje i kancelarije za kulturno-ekonomsku saradnju i za rusku nacionalnu manjinu, otvoren je u Čačku.