Grabundžija: Svi govore da penzioneri drže Vučića, ali to nije tačno

Udruženje penzionera Srbije, Udruženje sindikata penzionera Srbije i Udruženje penzionera Srbije "Nezavisnost" uputili su zahtev premijeru i predsedniku Srbije da ih prime.
Grabundžija: Svi govore da penzioneri drže Vučića, ali to nije tačno
Foto: Pixabay
Predstavnici penzionera žele da se sa premijerom i predsednikom dogovore o daljem poboljšanju njihovog materijalnog položaja.
 
Miloš Grabundžija iz Sindikata penzionera "Nezavisnost" kaže za N1 da gotovo pola miliona penzionera ima primanja niža od garantovanih, odnosno, manje od 24.987 dinara.
 
"U 21. veku u Srbiji ima 449 hiljada penzionera koji primaju penzije manje od one garanotvane, a koja iznosi 24.987 dinara. Primanja do 10 hiljada dinara ima čak 61 hiljada penzionera. U ovim grupama ima najviše onih koji primaju porodične i poljoprivredne penzije. Kada mi penzioneri platimo struju, vodu i smeće jer se samo to može platiti s tim novcem, nemamo ni za lekove. I na tome najviše sebi zakidamo. A većina penzionera uspeva da preživi jer je na teretu svoje dece", rekao je Grabundžija.
Komentarišući jednokratne pomoći koje povremeno dobijaju od države, Grabundžija je rekao da taj novac treba da dobijaju samo oni sa penzijama ispod prosečnih.
 
"Jednokratne pomoći treba da dobijaju samo oni sa najmanjim penzijama, koje su ispod prosečne da bi to imalo neku svrhu. U suprotnom je samo dodvoravanje. U Srbiji ima milion i 652 hiljade penzionera, i oni su biračko telo. Davanjem pomoći neki će glasati za vlast, ali neki se neće prodati. Svi govore da penzioneri drže Vučića, ali to nije tačno, svi ga drže, a onda mi ispaštamo. Mi se osećamo odbačeno i poniženo i potrebni smo državi samo tri meseca pred izbore", rekao je Grabundžija.
On navodi i da svi političari daju obećanja, ali da su "ovi sada preterali sve mere".
 
"Daju obećanja, a ne gledaju šta će ispuniti. Ne može nijedna politička partija da bude bogata firma, jer sve to plaća narod kroz porez. Penzioneri ne veruju njihovim obećanjima ali u svim tim javnim preduzećima je veliki broj zaposlenih po partijskim linijama i onda oni odlaze kod svojih roditelja, strine, rođaka i traže te glasove od njih da ne bi izgubili posao", objasnio je prestavnik Sindikata penzionera "Nezavisnost".
 
Grabundžija kaže i da se u medijima "pravi sukob između penzionera i mladih".
 
"Sada se medijski pravi sukob između penzionera i mladih. Pravi se to da smo mi mladima na teretu i da ne treba da postojimo, a niko ne govori i da smo mi nekada bili na mestu tih mladih. Sve se pravi da se penzioneri mrze. Niko se ne bavi vaspitanjem ni mladih ni starih", objasnio je on.
Grabundžija kaže da posle poslednjeg sastanaka sa tadašnjom predsednicom vlade Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, iako je došlo do dogovora o unapređenju položaja penzionera, "ništa nije realizovano iako im je obećano". Zato su sada zatražili još jedan sastanak sa novim premijerom ali i sa predsednikom Srbije.
 
"Mislim da će nas Vučević i Vučić primiti jer je to i u njihovom interesu, da se ne bi širila negativna kampanja o vlasti. Od 2014. do 2018. godine, kad su smanjili penzije, to umanjenje još nije vraćeno. Ono što su od nas uzeli moraju da vrate po tržišnim uslovima. Posebno za penzionere koji imaju manje od 25 hiljada dinara jer njima nije urađeno usklađivanje. Isto tako tražimo da se mesečno usklađuju penzije, odnosno povećavaju, imamo i formulu kako da to urade", poručio je Grabundžija.
  • Penzionerka

    14.06.2024 09:47
    mladi u kol centrima
    Čime su plaćeni mladi u kol centrima nego našim novcem? Koliko još glasova ukradu od zaposlenih, ucenama, pretnjama.... Dok se mi međusobno optužujemo ko je za njih glasao oni nas sve pokradoše. Kupuju našim novcem sebi vlast da mogu i dalje da nas pljačkaju a vi idete da sa njima, prevarantima i lopovima da pregovarate i nešto od njih očekujete? Pa smešni ste, naivni i dajete se prevariti. Izvedite penzionere na ulice, one koji mogu da hodaju, zajedno sa prvim narodnim protestom, sa NARODOM, pa da vidite kako sve može i kako se ovima koje molite tresu gaće na pomisao da mogu da izgube vlast? Njih samo to može da ubedi, strah da gube zlatnu koku, nikakva kuknjava i molba tu ne pomaže zato što mi njih ne interesujemo. Slažu čim usta otvore.
  • Marina

    14.06.2024 03:33
    Za Vučka glasaju mladi jer ne izlaze na glasanje. To je tuga. Šta ste svi napali nas penzionere!!!!
  • Dane

    13.06.2024 23:09
    nikada
    Ne glasam za njega makar hleba ne imao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.