Rio Tinto tvrdi: Projekat Jadar se može bezbedno realizovati, to potvrdilo 100 nezavisnih stručnjaka

Kompanija Rio Tinto saopštila je danas da radni nacrt studija o proceni uticaja na životnu sredinu pokazuje da se projekat "Jadar" može bezbedno realizovati.
Rio Tinto tvrdi: Projekat Jadar se može bezbedno realizovati, to potvrdilo 100 nezavisnih stručnjaka
Foto: Pixabay
Kako je navela ova kompanija, to je moguće učiniti "u skladu sa najvišim standardima životne sredine Srbije i Evropske unije".
 
U saopštenju se navodi da je kompanija Rio Tinto na saopštvenu inicijativu objavila preliminarne nacrte studija o proceni uticaja na životnu sredinu projekta "Jadar" kako bi omogućila javnosti da dobije uvid u potencijalne uticaje projekte na životnu sredinu i mere za njihovo ublažavanje.
Dodaje se da je istraživanje sprovelo više od 100 domaćih i međunarodnih nezavisnih stručnjaka, uključujući 40 univerzitetskih profesora sa više od 10 fakulteta, kao i da je nacrt studija rezultat šest i po godina rada.
"Radni nacrti sve tri studije su međuzavisni i povezani. Treba ih posmatrati i ocenjivati kao sastavne delove šire celine, a ne kao samostalne, nezavisne dokumente", istakla je glavna zastupnica kompanije Rio Tinto Marijanti Babić. 
  • alfa_beta

    19.06.2024 15:45
    Marš iz Srbije
    Koliko puta AV i njegovi sponzori treba da čuju jedan isti odgovor Srbije. Dali je moguće da predsednik jedne države radi toliko loših stvari za državu u kojoj su glasali za njega. Dali sem rudnika koji nikome nisu doneli dobro, pogotovo kada ne rade za nas već za strance postoji i poljoprivreda...organska hrana... Videli smo kako smo prošli sa Kinezima u Boru. Odneše svo zlato iz Srbije . Rudu nose vagonima iz Srbije da se ne vidi koliko vade zlata, pritom su medjunarodne organizacije proglasile grad Bor kao mrtav grad.Pa nije Srbije veličine Sibira, pa hajde malo da se igramo, da trujemo.... Ko je ovde više lud???
  • Novosađanin

    16.06.2024 15:21
    CRVENA LINIJA
    Dolazi vreme da razbiju zube na korupciji od koje ne mogu nazad. Igraju se sa zdravljem nacije, zarad nekoliko miliona gurnutih u njihove džepove. No passaran!!!
  • Miodrag

    16.06.2024 14:12
    Javna rasprava, pa sve ostalo
    Može i 1000 njih bilo šta da kaže, ali pre svega mora da se organizuje javna rasprava i usvoji Studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Ako to prođe javnost, onda neka pričaju do mile volje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

MUP: Policijace iz Srbije obučava američki FBI

Pripadnici MUP Srbije, u saradnji s američkim partnerima izveli su u centru "Mitrovo polje" završnu vežbu kojom se unapređuju kapaciteti u borbi protiv savremenih bezbednosnih pretnji, navodi MUP.