Patrijarh Porfirije: Strašne demonske oluje vitlaju svetom

Patrijarh Porfirije izjavio je večeras da strašne demonske oluje vitlaju svetom i da imaju potencijal da unište civilizaciju.
On je u obraćanju vernicima u Hramu Svetog Save nakon Spasovdanske litije rekao da ljudi, da bi se izborili sa iskušenjima i da bi se borili za svoju bezbednost, moraju da vode borbu pre svega na duhovnom planu.
Porfrije je rekao da su različitosti među ljudima božji darovi i da su date ljudima da bi bili sposobni da savladaju svako iskušenje.
 
On je naveo da "postoje ideologioje koji bi želele da skroje reč božju po svojoj meri, a da onda kreiraju čoveka po tim načelima koji su protivni jevanđelju".
"Mi smo pravoslavni hrišćani, deca Svetog Save, vladike Nikolaja i svetog Justina i nećemo odstupiti od onoga što smo", poručio je Porfirije.
 
Litija povodom Spasovdana, slave Grada Beograda, počela je oko 19 sati kod Vaznesenjske crkve u centru grada, a nekoliko hiljada građana uputilo se ka Hramu svetog Save.
 
Litiju je predvodio patrijarh Porfirije zajedno sa drugim crkvenim zvaničnicima.
  • pajo patak

    14.06.2024 12:58
    @Лиманац
    pa ti si hybrid sv. Jovana krstitelja i " св." николаја велимировића.
  • Лиманац

    14.06.2024 12:32
    Слава Господу!
    У овим тешким и мутним временима, више него икада раније јасно је да је пут хришћанске, православне вере и сабирања око Цркве Христове једини прави пут.
    На нама је да тим путем наставимо и у будућности.

    Срећан празник Спасовдан!
    Престонице Србије и свих Срба, срећна ти слава!
  • e

    14.06.2024 09:25
    l
    prvo pogledaj u svoje dvoriste tu ti je tornado demona a snekim se i druzis

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prekinute blokade prelaza ka Kosovu

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja saopštio je da su za saobraćaj otvoreni prelazi Brnjak i Merdare, koji su bili zatvoreni u noći između petka i subote.