Brnabić sa ambasadorom Francuske o unapređenju izbornih procesa

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Francuske Pjerom Košarom o pokretanju političkog dijaloga radi unapređenja izbornih procesa.
Brnabić sa ambasadorom Francuske o unapređenju izbornih procesa
Foto: 021.rs
Oni su razgovarali i o jačanju demokratije, kao i formiranju radne grupe koja treba da radi na implementaciji preporuka ODIHR.
 
Istakli su značaj aktivnog učešća organizacija civilnog društva u procesu unapređenja izbornog procesa.
Razgovarali su i o intenziviranju parlamentarne saradnje u narednom periodu i formiranju Grupe prijateljstva, kako bi dodatno osnažili politički dijalog i doprineli boljem razumevanju i saradnji u različitim oblastima, saopšteno je iz Skupštine Srbije.
 
Brnabić je istakla da bilateralni odnosi beleže izuzetan nivo zahvaljujući uspešnom strateškom partnerstvu, koje ove godine beleži 185 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Srbije i Francuske.
Zahvalila je na podršci Francuske za izbor Srbije za predsedavajuću Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju (GPAI) za 2025. godinu.
 
Ambasador Košar je još jednom naglasio posvećenost Francuske daljem jačanju odnosa sa Srbijom, ističući da će nastaviti da podržava Srbiju na njenom evropskom putu.
 
Naglasio je važnost nastavka dijaloga i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, te izrazio uverenje da će saradnja između dve zemlje nastaviti da se razvija na obostranu korist, navodi se u saopštenju.
  • Mile rent-a mozak

    18.06.2024 15:01
    Hoćemo li sad da Francuskoj prodamo patent za sigurno dobijanje izbora ( mafijaši po kućama, coll centri, dupli birački spisak, Izborna komisija, Zagorka Dolovac, srpska stranka u Francuskoj...), ili će to lično prvi potpredsednik vlade da uz Don Perinjon iz Jajinaca objasniti tokom večere sa Makronom ( pod uslovom da Emanuel ne zaspi)?
  • Veternik

    18.06.2024 13:51
    Posle glasanja Francuske u UN-u da su Srbi genocidni, zašto se naši političari i dalje susreću sa njima ? Odnosno zašto se Srbija ne učlanjuje u BRICS, šta se čeka ?
  • pajo patak

    18.06.2024 13:38
    naslov:
    Brnabić sa ambasadorom Francuske o unapređenju izbornih procesa
    a ambasador zna francuski, al mu se gadi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija