Selaković uručio orden bivšem Putinovom savetniku: Za veliki doprinos vezi Srbije i Rusije

Ministar kulture Nikola Selaković uručio je Orden srpske zastave prvog stepena bivšem savetniku za kulturu predsednika Rusije Vladimiru Iljiču Tolstoju za jačanje kulturnih veza Srbije i Rusije.
Selaković je orden uručio danas u Istorijskom muzeju Srbije, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
Tom prilikom, ministar je istakao da srpska i ruska kultura imaju isti koren koji je doveo do toga da se danas i stabla prožimaju, navedeno je u saopštenju.
On je naglasio da je Vladimir Iljič Tolstoj čovek koji predstavlja svojevrsnu vezu srpskog i ruskog naroda i da ta veza nije oličena samo u funkcijama koje je obavljao i koje obavlja, već da je deo njegovog porodičnog genetskog koda.
 
Selaković je Vladimiru Tolstoju zahvalio na velikom doprinosu razvoju kulturnih veza Srbije i Rusije koji je davao naročito na funkciji posebnog savetnika za oblast kulture predsednika Rusije Vladimira Putina.
Tolstoj je istakao da su njegovi preci od 1920. do 1940. živeli u Srbiji i aktivno učestvovali u borbama Crvene armije za oslobođenje od fašizma.
 
"Ja sam predstavnik celokupne porodice Tolstoj danas, a smatram da bi oni bili veoma srećni znajući da sam ovde i da dobijam ovu nagradu. Mi smo zaista organizovali i realizovali niz kulturnih manifestacija i mislim da ćemo tako nastaviti i sve one će biti usmerene na zbližavanje srpskog i ruskog naroda i zbližavanje naših kultura", istakao je Tolstoj.
 
Vladimir Iljič Tolstoj je potomak ruskog književnika Lava Nikolajeviča Tolstoja.
  • Leteći taxi

    19.06.2024 00:47
    Tužno je kad nemaŝ boljih prijatelja. Ali, greŝka je verovatno onda u tebi.
  • Zare

    18.06.2024 16:50
    Odm1920. do 1940. U Srbiji su mahom bili belogardejci izbegli od komunizma ili spijuni koji su jurili protivnike Lenjinizma. Ako su mu rodjaci bilu u crvenoj armiji, sve je jasno.
  • pajo patak

    18.06.2024 14:31
    jbte:
    сељаковић толстоју.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija