VIDEO: Španija izručila Srbiji osumnjičenog za ubistvo škaljaraca u Atini

Osumnjičeni za ubistvo dvojice državljana Crne Gore, Stevana Stamatovića i Igor Dedovića, izručen je Srbiji, saopštio je MUP.
Kako se navodi, 42-godišnji M.B. doputovao je danas iz Barselone u Beograd, a za njega se sumnja da je pripadnik organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, Darka Šarića i Radoja Zvicera.
 
M.B. se sumnjiči da je 19. januara 2020. godine učestvovao u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, kada su u Atini ubijeni državljani Crne Gore.
"Po sletanju na aerodrom u Beogradu, M.B. je u pratnji pripadnika SBPOK i PU za Grad Beograd sproveden u pritvorsku jedinicu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu", naveo je MUP.
 
Ministarstvo podseća da je M.B. uhapšen 27. februara 2024. godine u mestu Benidorm u Španiji, u saradnji policijskih službenika SBPOK-a i španske Nacionalne policije FAST tima.
Kako N1 podseća, visokorangirani članovi škaljarskog kriminalnog klana iz Kotora Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su 2020. godine u Atini kada su u restoran uletela četvorica maskiranih napadača i iz kalašnjikova pucali u pravcu stola za kojim je sedelo četvoro ljudi, a među njima i Dedović i Stamatović.
 
 
Igor Dedović je ranije u srpskim i crnogorskim medijima povezivan sa ubistvom vođe navijača Aleksandra Stankovića, poznatijeg kao Sale Mutavi, koje se oktobra 2016. dogodilo u Beogradu. Stanković je u medijima povezivan sa kavačkim klanom sa kojim škaljarski ima brojne sukobe od 2014. godine.
  • R49

    18.06.2024 22:46
    Elita
    Mi i crnogorci se možemo pohvaliti izuzetno kvalitetnim barabama.
  • Boeser Wolf

    18.06.2024 21:32
    Dragi Spanci
    Mogli ste ih i samo pustiti na slobodu odmah, ovako su samo dobili besplatan put do otadžbine i sa Tesle pravo u slobodu.

    Doduše ne daj boze da se čovek sretne dolovac na aerodromu, će da dobije nanogicu na par meseci ako joj poželi dobar dan.
  • zztop

    18.06.2024 20:34
    Sad će i njega opevati režimski TABLJUVIDI ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija