Vulin: Nije problem Kurti, već je problem što Evropsku uniju vode lažovi

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin rekao je da nije problem u Aljbinu Kurtiju, već, kako je naveo, u tome što Evropsku uniju "vode lažovi".
Vulin: Nije problem Kurti, već je problem što Evropsku uniju vode lažovi
Foto: Beta (Miloš Miškov)
Ovako je reagovao povodom izjave specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka da se nada da će Priština formirati Zajednicu srpskih opština 12 godina nakon što je potpisan Briselski sporazum.
"Miroslav Lajčak je izrazio nadu da će Priština formirati ZSO. Dvanaest godina posle Briselskog sporazuma, Lajčak se u ime Evropske unije nada da će Kurti sprovesti dogovoreno i ubeđuje ga da će ako formira ZSO biti nagrađen, a ne kažnjen zato što 12 godina Srbi nisu dobili ZSO", saopštio je Vulin.
On je podsetio da Srbija nikada ne bi potpisala Briselski sporazum da se tim dokumentom Priština nije obavezala na formiranje ZSO.
 
"Da Evropska unija i Ketrin Ešton nisu potpisali formiranje ZSO sa izvornim nadležnostima i direktnim finansiranjem od strane države Srbije, nikada ne bismo potpisali Briselski sporazum", rekao je on.
Dodao je i da, "ako nam je za utehu, tako su Minskim sporazumom slagali Rusiju". 
 
"U Briselu su lagali Srbe, u Minsku Ruse, a lažu nas isti. Nije problem Kurti, već je problem što Evropsku uniju vode lažovi. Srbi, šta nije jasno", poručio je Vulin.
  • Petar

    20.06.2024 12:23
    Nije mi jasno dokle ćeš ti da se pitaš nešto ?
    Pazi Vulin pita ,,Srbi šta nije jasno,,
    Pa ti vodiš Državu Srbiju,tebe treba pitati ,,Šta nije jasno Vuline,,
    Idi se pokloni Staljinu još jednom.
  • Bob Rock

    19.06.2024 08:16
    Sto za jednog
    Dok je Kurti 11 god. nakon srpskog potpisa za licne karte,pasose,tablice..morao nasilno da sprovede to sto je Srbija potpisala..dok ce zajednica sa srpskom vecinom a ne srpske zajednice biti sprovedene kada Srbija sprovede Ohridski sporazum..kako je to prosto..
  • Zare

    19.06.2024 08:12
    Nije covek kriv takav je kakav je barem je iskren, ali neko ga koristi kao alatku za ko ko zna sta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kurti: Tri uslova sam postavio Vučiću

Kosovski premijer Aljbin Kurti potvrdio je da je tražio ispunjenje tri uslova koja je postavio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako bi bio održan trilateralni sastanak u Briselu.