Profesor Tanasković: Ne treba isključiti mogućnost promena granica na Balkanu

Promene granica na Balkanu kao daleku mogućnost u načelu ne treba isključiti, izjavio je profesor Darko Tanasković za današnje izdanje lista "Danas".
On je na pitanje da li vidi vezu između budućnosti Republike Srpske i Kosova i šta misli o navodima o priznanju kosovske nezavisnosti da bi u sastav Srbije ušla Republika Srpska, rekao: "Ne bih se bavio takvim 'pričama' sve dok su samo priče. Inače, mislim da u načelu promene granica na Balkanu ne treba, kao daleku mogućnost, isključiti".
Upitan o Rezoluciji o Srebrenici, Tanasković je ocenio da nametanje donošenja te rezolucije u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija govori da "rat u Bosni i Hercegovini nije završen".
Govoreći o Deklaraciji Svesrpskog sabora, istakao je da se bilo kakvo kolektivno delovanje u interesu jačanja srpskog nacionalnog jedinstva po definiciji u okruženju smatra nedopustivo nacionalističkim i remetilačkim, "tako da Deklaracija već deli neveselu sudbinu čuvenog nedovršenog i u javnosti prokrijumčarenog Memoranduma SANU, proglašenog maltene za zločinački velikosrpski manifest". 
  • Vojvodina

    20.06.2024 18:23
    namirisali su
    Moguće da su ovi na vlasti ili blizu vlasti shvatili da je Voša sledeća i sad gledaju da je maksimalno iscede.
  • MK

    19.06.2024 15:19
    Vojvodina
    @ VVV
    @ B
    Ah, kako kratkovido, neznalačko, a i vrlo štetno rezonovanje. Kada bi ta mogućnost, kojoj vi tako nerazumno težite mogla da se ostvari (a naravno i srećom neće), ne bi ta vaša Vojvodina potrajala ni godinu dana.
    A o kakvim granicama koje treba da se vrate vi, B, to govorite?
    Ozbiljan i odrastao čovek treba ipak da odmeri ono što kaže kada je reč o tako krupnim pitanjima!
  • Gaja

    19.06.2024 14:32
    Ovaj muti vodu za Vucica…U proslosti Srbija nista nije dobila za uzvrat a sad sa ovim izdajnicima necemo dobiti ni euro,oni hoce,obogatice se za sve vekove..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poskupljuje pretplata za RTS i RTV

Pretplata za RTS i RTV biće 50 dinara skuplja, predviđeno je predlogom izmena Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis.